Solido Wonen
Image default
Huishoudelijk

Hoe de juiste ondervloer te kiezen voor uw PVC visgraatvloer

Bij de aankoop van een nieuwe vloer, wordt er vaak vooral aandacht besteed aan het uiterlijk van de toplaag. Maar de keuze voor de juiste ondervloer is minstens zo belangrijk. De ondervloer draagt bij aan de levensduur en het comfort van uw vloer, zeker wanneer u kiest voor een PVC visgraat vloer. Maar hoe kiest u de juiste ondervloer? In deze blog geven we enkele tips.

Begrijp het doel van de ondervloer

Voordat u de juiste ondervloer kunt kiezen, is het belangrijk te begrijpen wat de functies van een ondervloer zijn. Een ondervloer kan isolatie bieden, zowel thermisch als akoestisch. Een goede ondervloer draagt bij aan de warmte in uw woning en kan het geluid van voetstappen dempen. Daarnaast zorgt een ondervloer voor een gelijkmatige ondergrond, waardoor de uiteindelijke vloer beter en makkelijker te leggen is.

Houd rekening met de ondergrond

Bij het kiezen van de ondervloer is het essentieel om rekening te houden met de ondergrond waarop deze geplaatst wordt. Is de ondergrond van beton, hout of misschien een oude tegelvloer? De keuze van de ondervloer is hierop gebaseerd. Een betonnen vloer vereist bijvoorbeeld een vochtwerende ondervloer om te voorkomen dat vocht in de PVC vloer trekt.

Overweeg vloerverwarming

Heeft u vloerverwarming of bent u van plan dit aan te leggen? Dan is het belangrijk om een ondervloer te kiezen die geschikt is voor vloerverwarming. Niet alle ondervloeren zijn hiervoor geschikt. Kies voor een ondervloer met een lage warmteweerstand, zodat de warmte goed door de vloer heen kan komen.

Let op geluiddemping

Woont u in een appartement of een huis met meerdere verdiepingen, dan is geluiddemping een belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kiezen van een ondervloer. Sommige ondervloeren bieden een hogere geluiddemping dan anderen. Dit kan bijdragen aan uw wooncomfort, maar is ook vaak een eis vanuit de Vereniging van Eigenaren.

Kies voor kwaliteit

Bij de keuze voor een ondervloer is het verleidelijk om te besparen op de kosten. Echter, de kwaliteit van de ondervloer heeft direct invloed op de levensduur en het comfort van uw PVC visgraatvloer. Investeer dus in een goede ondervloer; dit betaalt zich op de lange termijn terug.

Het kiezen van de juiste ondervloer voor uw PVC visgraatvloer kan een uitdaging zijn, maar met deze tips komt u al een heel eind. Neem bij twijfel altijd contact op met een specialist, zij kunnen u helpen bij het maken van de beste keuze voor uw situatie.