Solido Wonen
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Horren, voor iedere raam of deur!

Geen ongedierte in huis? Horren en hordeuren zijn de oplossing

In de basis is een hor een eenvoudige uitvinding. Het is gaas wat voor een open raam of deur kan worden geplaatst, waardoor het raam of de deur open kunnen zonder dat ongewenste insecten maar ook kleine vuildeeltjes het huis binnen kunnen komen. Hierdoor zal het huis goed geventileerd worden. Om dit doel te bereiken dient het gaas fijnmazig te zijn, waarbij de maatvoering wordt bepaald door het doel. Er zijn horren te koop die zo fijnmazig zijn dat stuifmeel, de veroorzaker van menig hooikoorts, het huis niet kan binnentreden. Zo kunnen hooikoorts patiënten toch over een goed geventileerd huis beschikken.

 

Een hor voor iedere woning

Het gebruikte gaas is tegenwoordig verkrijgbaar in meerdere dessins en kleuren. Er is zelfs de mogelijkheid om te kiezen voor het zogenaamde ‘reflex black’. Dit is een zonwerende laag die ervoor zorgt dat de zon gedeeltelijk niet naar binnen zal komen waardoor het huis minder snel zal opwarmen. Ook de profielen, waarin de hor zal worden geplaatst, zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd wel een passende hor voor iedere woning verkrijgbaar.

 

Welke horren voor het raam zijn verkrijgbaar?

Een hor voor een raam heeft andere eigenschappen dan een hor voor een deur. Er zijn vier hoofdcategorieën verkrijgbaar. Het gaat hierbij om;

 

  • Een rolhoor, geschikt voor raam en dakraam.
  • Een inzetrolhoor die niet wordt vastgeschroefd.
  • Een inzethor voor zowel de binnen- als buitenkant van het raam.
  • Een vaste hor.

Een hor voor de deur

Deuren hebben in de regel een groter oppervlakte en worden vaker geopend. Om te voorkomen dat de hor wordt beschadigd is zichtbaarheid sterk aan te raden. Ook hier zijn vier categorieën verkrijgbaar;

 

  • Een schuivende hordeur sluit magnetisch en is gemakkelijk te openen.
  • Een scharnierende hordeur die zowel naar binnen als naar buiten open kan gaan.
  • Een rolhordeur met een automatisch sluitmechanisme.
  • Een plissé hordeur die goed zichtbaar zal zijn.

Voor meer informatie over de mogelijkheid van horren voor uw huis kunt u onze website bezoeken of een afspraak maken in onze showroom.

 

http://www.creon-kozijnen.nl/horren.html