Solido Wonen
Image default
Bedrijven

Huis erven: wat moet er gebeuren?

Huis erven: wat moet er gebeuren?

Er komt opeens heel veel op u als een ouder overlijdt. Er is bijna geen tijd meer om na te denken over wat er is gebeurd, want er moet van alles geregeld worden. Er komt veel kijken bij het erven van een afbetaald of niet afbetaald huis. Het gaat anders veel geld kosten als u het huis leeg laat staan. De Nationale Vastgoedportefeuille kunt alles vertellen over wat u moet regelen als u een huis heeft geërfd.

 

Afbetaalt huis
Als u het huis van de overledene wilt verkopen, zou u snel moeten handelen. Acht maanden nadat u het huis geërfd heeft, moet u ook erfbelasting gaan betalen. Het is handig om voor die tijd uw huis te verkopen zodat de kosten niet meer oplopen. Er zijn ook andere kosten die betaalt moeten worden voor het huis bijvoorbeeld onderhoudskosten en verzekeringen. Als het huis afbetaalt is hoeft u geen zorgen te maken over de hypotheek.

 

Niet afbetaald huis
Een erfenis kunt u zuiver aanvaarden waardoor alle schulden en opbrengsten van de erfenis van u en de erfgenamen zijn. Hieronder valt ook de niet afbetaalde hypotheek. Als u het geërfde huis gaat verkopen kunt u dit geld gebruiken om de hypotheek af te betalen. Dit is in de meeste gevallen genoeg maar het is slim om u daarin te verdiepen. Als de hypotheek meer bedraagt dan de verkoopprijs van het geërfde huis zit u met de restschuld.

Er is ook een manier om zeker te zijn dat u niet met schulden zit van de erfenis. Als u weet dat de hypotheek erg hoog is en de verkoopprijs laag is het handig om de erfenis beneficiair te aanvaarden. De restschuld mag dan niet op u verhaald worden.

 

Snel verkopen
Bij De Nationale Vastgoedportefeuille kopen wij snel het geërfde huis van u over. U kunt op onze website het geërfde huis aanmelden voor een vrijblijvend bod. Wij kunnen direct het huis van u overkopen met een markconforme bod en zonder makelaarskosten. We kopen alle soorten huizen in, dus u kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.    

https://denationalevastgoedportefeuille.nl/