Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Industriële meubeltrend voor het moderne interieur

Als het gaat om het inrichten van een huis, zijn meubels van groot belang. Of je nu op zoek bent naar een vintage of moderne look; industriële meubeltrends zijn momenteel erg populair. Een van de populaire trends op dit moment zijn houten meubels met metalen onderstellen en frames. 

Industriële, houten meubels

Deze meubels zijn geïnspireerd op de industriële stijl die vooral in oude fabrieken en lofts te vinden is. Het is een stijl die robuustheid en authenticiteit uitstraalt. De combinatie van hout en metaal creëert een interessant contrast tussen de organische en de mechanische elementen. Het natuurlijke hout zorgt voor een warme uitstraling, terwijl het (meestal donkere) metaal een koele en stoere uitstraling heeft.

Houten vakkasten

Wat deze trend zo populair maakt, is dat deze meubels zowel functioneel als stijlvol zijn. Houten kasten met metalen poten zijn vaak voorzien van open vakken en planken, wat ze perfect maakt om boeken, tijdschriften en andere accessoires op te bergen. Door het open ontwerp zijn deze kasten ook erg geschikt als roomdivider. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je woonkamer scheiden van je eetkamer zonder dat het geheel afgesloten is.

Een ander voordeel van deze trend is dat het meubilair tijdloos is. Deze meubels passen namelijk goed bij verschillende interieurstijlen. Of je nu een modern of een vintage interieur hebt, deze kasten passen er altijd bij. Bovendien zijn ze ook nog eens duurzaam en makkelijk te onderhouden.

Tot slot zijn houten kasten met metalen frames ook verkrijgbaar in verschillende maten, materialen (zo is mangohout erg populair), kleuren en stijlen. Of je nu op zoek bent naar een klein kastje of een grote boekenkast, er is voor elk wat wils. Zo kun je de kasten perfect afstemmen op de rest van je interieur.

Tot slot

Al met al, de trend van industrieel houten kasten is een stijlvolle en praktische keuze. Het is een trend die nog lang niet uit de mode zal raken en die in verschillende interieurstijlen past. Deze meubels zijn duurzaam, makkelijk te onderhouden en zorgen voor een moderne aanblik van het interieur. 

https://www.wiegersxl.nl/