Solido Wonen
Image default
Woningen

Tips bij het kiezen van een eettafel

Eettafels zijn het middelpunt van een ruimte. Ze compenseren het gebrek aan visuele interesse in onze huizen en bieden een plek waar we samen kunnen komen met familie en vrienden. Het kiezen van de juiste eettafel kan moeilijk zijn omdat er zoveel opties zijn, van hout tot glas, van rond tot rechthoekig. Je moet ook letten op de grootte, vorm, materiaal en zelfs hoogte. Als je het iets specialer wilt hebben, is kiezen voor tafels op maat de beste optie die er is.

Bedenk hoe je het gaat gebruiken

Bedenk voordat je gaat winkelen voor een eettafel met spinpoot hoe je deze gaat gebruiken. Wordt het een speciale eettafel of krijgt de ruimte andere toepassingen? Heb je iets nodig dat in een klein appartement past, of ben je op zoek naar iets substantieels dat meer ruimte inneemt? De antwoorden op deze vragen helpen je om te bepalen welk type tafel het beste bij jouw behoeftes past.

Beslis over een materiaal

Hout is een populaire keuze, maar niet al het hout is gelijk gemaakt. Lichtere houtsoorten zoals grenen en berken zijn gemakkelijk te verplaatsen en kunnen worden gebeitst of geverfd om bij jouw andere meubels te passen. Ze zijn ook goedkoper dan hardhout zoals eiken, esdoorn en teakhout. Hardhout is over het algemeen steviger en gaat langer mee. Ze zijn misschien duurder dan andere materialen, maar ze zullen je jarenlang goed van pas komen. Dat komt omdat ze na verloop van tijd niet kromtrekken, zoals goedkopere alternatieven doen als ze niet goed worden verzorgd.

Beslis over de grootte

De volgende tip is weten hoe groot je tafel is. De tafel moet groot genoeg zijn voor alle gezinsleden, maar klein genoeg om in de beschikbare ruimte te passen. Je wilt ook dat het groot genoeg is voor gasten om comfortabel te eten.

Kies een vorm die bij je ruimte past

Voor een kleine ruimte is een ronde tafel met plaats voor vier personen ideaal. Als je er de ruimte voor hebt en een meer formele eetervaring wilt creëren, ga dan voor een ovale of rechthoekige tafel. Kies voor grotere ruimtes iets vierkants. Door zijn vorm kan hij in vrijwel elke indeling worden geplaatst zonder al te veel vloeroppervlak aan beide uiteinden van de tafel op te offeren.

Overweeg een landelijke eettafel voor een rustieke sfeer

Als je op zoek bent naar een tafel met een rustieke sfeer, overweeg dan een landelijke eettafel. Deze tafels zijn vaak gemaakt van hout en hebben een verweerde afwerking die ze een ouderwets gevoel geeft. Ze kunnen ook in een moderne of traditionele omgeving worden gebruikt.