Solido Wonen
Image default
Woningen

Mijn deur is dichtgevallen, wat moet ik doen?

Heb je de deur dichtgevallen en liggen je sleutels nog binnen? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Vaak proberen mensen zelf met een pasje het slot open te krijgen, maar dit kan het slot beschadigen. Het beste wat je kunt doen is een slotenmaker bellen! Exacto slotenexpert zal ervoor zorgen dat je weer binnen bent in een handomdraai, en het slot vervolgens weer goed kan laten werken. Vergeet dus niet om bij problemen met deuren of sloten altijd eerst een expert in te schakelen!

Wat doet een slotenmaker?

Een slotenmaker is iemand die gespecialiseerd is in het maken, repareren en vervangen van sloten. Slotenmakers worden ook wel sleutelmakers genoemd. Een slotenmaker kan je helpen wanneer je de sleutels kwijt bent, maar ook als het slot kapot is of niet goed meer werkt. Heel vaak zijn er problemen met deuren of sloten waarvoor je geen expert nodig hebt, maar in sommige gevallen kan een slotexpert je wel uit de brand helpen!

Wanneer bel ik een slotenmaker?

Als je de sleutels kwijt bent of het slot kapot is, kan een slotenmaker je helpen. Maar er zijn ook andere redenen waarvoor je een slotenmaker in kunt schakelen. Als de deur niet goed meer sluit, bijvoorbeeld. Of als het slot moeilijk te openen is. In sommige gevallen kan een slot vervangen worden door een nieuw exemplaar, maar vaak kan het probleem ook opgelost worden door het slot te repareren.

Wanneer je problemen hebt met de deur of het slot, is het dus verstandig om een slotenmaker in te schakelen. Een slotexpert weet precies wat er aan de hand is en kan je helpen met advies én praktische oplossingen. Heb je bijvoorbeeld geen sleutel meer van het slot? Dan kan een slotenmaker een nieuwe maken. In veel gevallen is dat sneller en goedkoper dan je denkt!