Solido Wonen
Image default
Kinderen

Verschillende soorten jongensfietsen

Verschillende soorten jongensfietsen

Fietsfabrikanten hebben vele soorten en typen jongensfietsen uitgebracht, waaronder de jongensfiets 24 inch. Het doel is dat ze alle fietsen kunnen aanbieden voor alle marktsegmenten. Ze maken fietsen met vele varianten die zijn aangepast aan het rijvermogen van de fietser. Fietsen voor kinderen van 1-2 jaar zullen een andere vorm hebben dan fietsen die bedoeld zijn voor kinderen ouder dan 2 jaar. Als ouder wil je natuurlijk een fiets kopen die geschikt is voor gebruik door jouw kind. Daarom moeten ouders meer weten over welk type fiets geschikt is voor een kind dat net begint te groeien of een kind dat een schooltas moet dragen tijdens het fietsen.

12 inch loopfiets

Het eerste type is de loopfiets. Deze fiets is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden of 85-110 cm hoog. Deze fiets heeft een hoger balansniveau en is daarom zeer geschikt om te geven aan kinderen die net beginnen met lopen om hun evenwicht te trainen. Als ouders daarom een ​​fiets willen kopen voor een kind van 2 jaar, dan kan de loopfiets de beste keuze zijn. Het op jonge leeftijd introduceren van fietsen zal verschillende voordelen opleveren in de ontwikkeling van kinderen naar volwassenheid. Vergeet ook niet te letten op de veiligheidsnormen van de fiets die je gaat kopen, zodat je kind altijd veilig op de fiets kan spelen.

16 inch fiets

Vervolgens is er een fiets met een wieldiameter van 16 inch die geschikt is voor gebruik door kinderen van 4-6 jaar die al een beetje kunnen balanseren. Door het formaat van de 16 inch wielen is het voor kinderen gemakkelijker om op deze fiets te rijden. Dit type fiets is meestal ook uitgerust met handremmen om de fiets te vertragen of te stoppen. Het is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met de remfunctie. Ouders moeten er alleen voor zorgen dat het kind bij de remhendels kan, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid. Er zijn veel soorten keuzes van merken en vormen van 16-inch fietsen die je kunt kopen. Het hangt allemaal af van het ontwerp en het type fiets dat geschikt is voor jouw kind.

20 inch fiets

Als het kind de leeftijd van 7-9 jaar begint te bereiken, kan een 20-inch fiets een goede optie zijn. Deze fiets is bedoeld voor kinderen die beginnen op te groeien of kinderen met een lengte van rond de 115-135 cm. Meestal gaan kinderen van deze leeftijd meer te op ontdekkingsreis, waardoor fabrikanten verschillende soorten 20-inch fietsen hebben gemaakt. Dit is erop gericht om kinderen te voorzien van een comfortabele rit. Vooral op de leeftijd van 7-9 jaar gebruiken kinderen vaak een got bag tijdens hun rit om hun lunch in mee te nemen.

24 inch fiets

Een groter type is een fiets met een wieldiameter van 24 inch. Deze fiets wordt ook vaak een miniversie van de mountainbike genoemd. Verschillende soorten 24-inch fietsen zijn uitgerust met versnellingsfuncties die de snelheid van de fiets kunnen verhogen of verlagen. Dit type fiets is ook geschikt als vervoermiddel naar school. Deze fiets is namelijk ontworpen met complete functies en zal je kind zeker comfortabel maken bij het dragen van een schooltas. Kies het type fiets dat past bij de kenmerken van je kind, zodat de fiets aansluit op hun behoeftes.