Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Muren spuiten in woning door specialist

Een nieuwe woning, wie droomt er niet van? Hoewel er veel dingen moeten gebeuren in een nieuw huis, krijg je de kans om het huis helemaal in te richten en aan te kleden naar jouw eigen wensen. Een van de dingen waar men vaak mee start, is het verven van de muren en van plafonds. De grote vraag is, ga je dat zelf doen of laat je het doen door een vakman of specialist? Wij zetten de grootste verschillen tussen zelf verven of het uitvoeren door een vakman voor je op een rij.

Bespaar kostbare tijd door je muren te laten spuiten

Ons grootste advies is het inhuren van een specialist op het gebied van muren spuiten. Muren verven is een flinke klus, maar een specialist met een airless verfspuit kan dit binnen zeer korte tijd op een prachtige manier opleveren. Met een airless spuit kan een grote hoeveelheid verf zeer gelijkmatig gespoten worden op een muur of plafond, en kan er binnen een korte tijd veel geverfd worden. Zo win je veel tijd, omdat een verfspuiter minder tijd nodig heeft voor bepaalde oppervlaktes, in vergelijking met een schilder die traditioneel verft met roller en kwast.

Prachtig resultaat na verf spuiten

Het spuiten van verf met de juiste materialen levert een prachtig werk op. Let er op dat niet elke muur geschikt is om zomaar verf op te spuiten. De verfspuiter kan hier een passend advies voor geven. Zo kan het zijn dat de muur nog voorbewerkt moet worden of dat grote oneffenheden in de muur eerst geschuurd moeten worden. Als dit gebeurd is kan de verfspuiter aan de gang. Door de verf gelijkmatig te spuiten over de hele muur zie je na afloop geen randen of vegen, iets wat bij traditioneel schilderen wel kan. Het werken met deze materialen is niet voor iedereen weggelegd. De kans op het beste eindresultaat heb je dus wanneer je de klus laat uitvoeren door een specialist.

 

Het uitvoeren van spuitwerk muren kan veel sneller gaan dan het traditioneel schilderen. Een woning spuiten is dan vaak goedkoper omdat er minder uren in gaan zitten. Verf spuiten kan al vanaf 7 euro per vierkante meter, afhankelijk van het aantal vierkante meters dat je wil laten spuiten. Hoe dan ook, je bent verzekerd van een prachtig eindresultaat om lang van te genieten. Het is dus geen overbodige luxe om voor jouw verfklus een professional in te huren.