Solido Wonen
Image default
Kleur en Stijl

Sweaters bedrukken

 

Sweaters bedrukken wordt door veel bedrijven en particulieren gedaan. Het levert, buiten effectieve reclame, ook nog warmte op en dat is in een land als Nederland geen overbodige luxe. Sweaters bedrukken is weer een andere techniek dan het bedrukken van bijvoorbeeld T-shirts. Ook is er veel keus in de materiaalsoorten, kwaliteit en model van de sweater. Voor iedere gelegenheid kan een sweater worden bedrukt. Bijvoorbeeld voor groepskampen, outdoor personeel, festivals, tuincentrum medewerkers enz.

Voor de kou

Wij zijn er helemaal aan gewend dat we ons aankleden. Die gewoonte is ontstaan om praktische redenen en toch heeft kleding door de eeuwen heen veel andere functies gekregen. Als symbool van onze gemoedstoestand bijvoorbeeld. Maar ook het wegnemen van schaamte is een goede reden om ’s ochtends een broek en bijvoorbeeld een sweater aan te trekken. Een overzicht van de geschiedenis van onze kleding.

Het is niet helemaal duidelijk wanneer de kleding voor het eerst wordt gebruikt. Er zijn wetenschappers die denken dat het zo’n 500.000 jaar geleden al moet zijn geweest, maar recent onderzoek beweert dat kleding veel jonger is. De onderzoekers baseren die conclusie op de geschiedenis van de luis. Het dier ontwikkelde zich zo’n 170.000 jaar geleden van hoofdluis tot een luis die ook op kleding kon overleven. Kou was waarschijnlijk de reden dat de mens zich ging kleden en de luis de carrière switch kon maken.

Sporten                                                                                                                                                

De sweater is een kledingstuk dat bekend is geworden in Amerika. De sweater werd aan het begin van de 20e eeuw door veel mensen gebruikt om in te sporten. Vandaar de naam sweat-er, wat duidt op zweten. Na verloop van tijd werd de sweater als ingeburgerd, dagelijks kledingstuk gezien en zo is het nu nog steeds. De sweater draag je als comfortabel, warm kledingstuk. Als er een capuchon aan de sweater zit, wordt het kledingstuk een hoody genoemd.

https://www.shirtsenzo.nl/sweaters/