Solido Wonen
Image default
Kleur en Stijl

Het verfproces van lederen oppervlaktes uitgelegd

Lederen objecten staan erom bekend lang mooi te blijven. Toch vereisen ze wel veel onderhoud, want ook leer kan beschadigen en lelijk raken. Bent u dus van plan om een leren stoel verven of staat het suede schoenen verven met leerverf binnenkort op het programma? Lees dan eerst hieronder welke stappen essentieel zijn in dit verfproces. Wees beschadigingen voor en laat het leer weer stralen, zoals het hoort.

Het verfproces van lederen objecten ziet er altijd als volgt uit. Begin altijd met de voorbehandeling van het oppervlak. Hiervoor is een preparer als aceton benodigd, die de fabriekslak van het oppervlak verwijderd en ervoor zorgt dat de verf goed zal hechten aan het leer. Om die reden is de voorbehandeling ook zo belangrijk, want anders zal de verf er niet mooi op zitten en loopt u het risico voor niets de moeite te nemen om het leer te verven. Na het aanbrengen van de aceton kunt u dus met een gerust hart beginnen aan het verven. Neem eens een kijkje op de site van De Leerverfwinkel voor het brede assortiment aan kleuren leerverf, die wij aanbieden.

Na de voorbehandeling en het verven van het oppervlak lijkt u klaar te zijn met uw leerverfproject, maar niets is minder waar. Net als het grote belang van de voorbehandeling, is de nabehandeling even cruciaal. De nabehandeling zorgt er namelijk voor dat het leer bestendig is tegen krassen, beschadigingen en vlekvorming. Een tip voor het verven van kinderschoenen is het aanbrengen van een laag met glitters, die ter vervanging van de finisher als topcoat kan dienen.

Hebt u het stappenplan uitvoering doorgenomen en herhaaldelijk gelezen? Dan bent u klaar voor het behandelen en verven van het lederen oppervlak, waar u mee aan de slag wil gaan. Het resultaat zal verbluffend zijn!

https://www.deleerverfwinkel.nl/