Solido Wonen
Image default
Woningen

Tips voor bij het vinden van een verhuisbedrijf

Verhuizen doe je niet elke dag. Het kost veel tijd en moeite. Hierom is het soms beter om dit door een verhuisbedrijf te laten. Zij hebben al jaren ervaring en doen dit dagelijks. Maar hoe vind je nou een betrouwbaar verhuisbedrijf in Arnhem? Lees hier onze tips!

Prijsverschillen

Er zijn enorme prijsverschillen tussen verhuisbedrijven. Hierom is het een goed idee om hier goed op te letten. De prijs van een verhuizing van dezelfde inboedel kan uiteenlopen van €337 tot €2312. Vraag dus bij meerdere verhuisbedrijven een offerte aan om te kunnen vergelijken. Daarnaast is niet alleen de prijs maar zijn ook de voorwaarden van belang, let hier goed op haken en ogen.

Erkende verhuizers Arnhem

In heel Nederland zijn er ruim 450 verhuisbedrijven waarvan er 235 zijn aangesloten bij de organisatie voor Erkende Verhuizers. Erkende verhuizers in Arnhemzijn vaak wat duurder maar bieden zekerheid op onderstaande punten:

 – Ze werken allemaal met dezelfde voorwaarden. Die in overleg zijn vastgesteld.  – Als de dagwaarde minder is dan 40% van de nieuwwaarde, dan krijg je dagwaarde.  – Je inboedel is tot een bedrag van €100.000 verzekerd op basis van nieuwwaarde. De nieuwwaarde is het bedrag dat je nodig hebt om nieuwe spullen te kopen.  – Bij erkende verhuizers heb je geen eigen risico. Echter, schade die lager uitvalt dan €23 wordt niet uitgekeerd.

Niet-erkende verhuisbedrijven

Verhuisbedrijven die niet zijn aangesloten bij de brancheorganisatie zijn vaak goedkoper. Maar deze bedrijven werken meestal met een uurtarief en op basis van nacalculatie. Dus zodra zij jouw inboedel verkeerd inschatten moet jij opdraaien voor de bijkomende kosten. Daarnaast hebben niet-erkende verhuisbedrijven hun eigen voorwaarden. Je kunt er niet blindelings van uitgaan dat die gunstig zijn, dus bekijk ze goed voordat je met het verhuisbedrijf in zee gaat.