Solido Wonen
Image default
Slim wonen en beveiliging

Top 3 Cyber-beveiligingstrends voor de zakelijke sector om naar te kijken in 2019

Top 3 Cyber-beveiligingstrends voor de zakelijke sector om naar te kijken in 2019

Technologie heeft zich in bijna elk bedrijf geïntegreerd. Nieuwe innovaties hebben bedrijven kansen gegeven om sneller en efficiënter te werken dan ooit tevoren. Ongeacht de branche, bedrijven moeten technologie gebruiken om niet alleen concurrerend te blijven, maar ook te overleven.

Helaas brengt nieuwe technologie nieuwe cyberbedreigingen met zich mee. Industriedeskundigen zijn van mening dat cybercriminaliteitsschades in 2021 jaarlijks 6 miljard zullen kosten. Omdat de meeste organisaties technologie gebruiken voor bedrijfsoperaties, zijn cyberbeveiliging belangrijke trends in bedrijfsbeveiliging. Hier zijn de top drie om naar te kijken in 2019.

1. Kunstmatig intelligente cyberbeveiliging
Vooruitgang in AI (kunstmatige intelligentie) heeft niet alleen bedrijven geholpen de bedrijfsvoering te verbeteren, maar heeft ook geholpen de cyberbeveiliging te verbeteren.

AI maakt gebruik van algoritmen en computerprogramma’s om het vermogen van mensen om te leren, patronen te identificeren en een voorspelling te doen, te imiteren. Met op AI-gebaseerde computerbeveiligingshulpmiddelen kunnen bedrijven risico’s herkennen voordat ze zich voordoen en de reactietijd van incidenten versnellen. Volgens Microsoft verbergt een cyberaanvalder gemiddeld 146 dagen in een netwerk zonder te worden gedetecteerd. Een op AI-gebaseerde cyberbeveiligingshulpprogramma kan bedrijven helpen om bedreigingen automatisch te identificeren en actie te ondernemen voordat enige schade kan optreden.

Nu meer bedrijven de digitale transformatie en het toenemende aantal nieuwe cyberdreigingen maken, verwachten dat er in 2019 meer op AI-gebaseerde cyberbeveiligingshulpmiddelen zullen komen.

2. Multifactor authenticatie
2018 was een opmerkelijk jaar voor datalekken. Van Facebook tot Uber hebben miljoenen klanten hun gegevens aan het licht gebracht door hackers.

Naarmate de hoeveelheid online winkels voor consumentengegevens blijft toenemen in omvang en waarde, blijven de tools om die informatie te beveiligen, zoals wachtwoorden, verouderd of ontoereikend. Daarom verwachten we een toename van meer geavanceerde authenticatiehulpmiddelen, waaronder biometrische verificatie en multifactor-authenticatie, waarvoor gebruikers verschillende stappen voor toegang moeten uitvoeren.

3. Meer Internet of Things-beveiliging
Volgens sectordeskundigen zijn er bijna 8 miljard actieve aangesloten apparaten.

Verbonden of Internet of Things (IoT) -apparaten gebruiken een IP-adres om verbinding te maken met internet. Bedrijfsspecifieke IoT-apparaten variëren van beveiligingscamera’s en slimme sloten tot draadloze luidsprekers en persoonlijke stemassistenten. Ondanks het gemak van deze apparaten, wordt beveiliging vaak over het hoofd gezien als het gaat om IoT, waardoor ze een serieus doelwit zijn voor cybercriminelen.

Volgens een rapport uit 2013 van Trustwave maakt 64 procent van de ondervraagde organisaties gebruik van aangesloten apparaten en nog eens 20 procent is van plan deze binnen het volgende jaar te gebruiken. Echter, slechts 28 procent van deze organisaties denkt dat IoT-beveiliging “erg belangrijk” is, terwijl meer dan een derde denkt dat het enigszins of helemaal niet belangrijk is.

Terwijl IoT-apparaten zaken gemakkelijker maken, kan een cyberaanval van invloed zijn op de bedrijfsresultaten. Houd IoT-apparaten in de gaten met geavanceerdere beveiliging in 2019.

Beveilig uw bedrijf
Cyberaanvallen bedreigen de reputatie van een bedrijf, klanten en werknemers. Om te voorkomen dat uw bedrijf het doelwit wordt van een cyberaanval, neemt u de volgende voorzorgsmaatregelen:

Maak contact met een deskundige beveiligingsprovider die ervaring heeft met het beveiligen van bedrijven tegen cyberaanvallen.
Raadpleeg uw IT-afdeling voor het beheer van IoT-apparaten en -netwerken.
Implementeer een beheerde firewall en gebruik een inbraakdetectiesysteem.
Best practices implementeren voor wachtwoordbeheer.
Isoleer IoT-apparaten indien mogelijk op een secundair netwerk. Afzonderlijke netwerken of virtuele lokale netwerken (VLANS) kunnen IoT-apparaten geïsoleerd houden van uw primaire gegevensnetwerk.
Versleutel netwerkcommunicatie, schakel wachtwoord- / wachtwoordbeveiliging in en publiceer regelmatig updates.
Stel een duidelijk cyberveiligheidsbeleid en herwerk het voortdurend. Technologie evolueert voortdurend en uw beveiligingsbeleid is niet anders. Update uw beleid telkens wanneer u een nieuw IoT-apparaat in uw strategie implementeert.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam