Solido Wonen
Image default
Slim wonen en beveiliging

Beste OLED TV’s op de markt

Beste OLED TV’s op de markt

Volgens tevredenconsument verlaat de Philips OLED 803 deze maand de rangschikking, omdat hij alleen wordt verkocht op e-merchants’ Market Places. Ook houden wij u in dit artikel op de hoogte van ons testschema. Weet dus dat we binnenkort de LG 55B9 gaan testen, het OLED 2019-model, het meest toegankelijke model van het merk. Dit is de opvolger van de B8, die in deze selectie nog steeds als “best value for money” wordt aangeboden.

Er zijn nu heel wat OLED-tv’s op de markt en niet voor niets is dit de beste displaytechnologie die momenteel beschikbaar is. Het maakt oneindige contrastniveaus, heldere kleuren en extreem brede kijkhoeken mogelijk, terwijl de afwezigheid van achtergrondverlichting (aangezien pixels bij OLED’s hun eigen licht uitstralen, zoals bij Plasma in zijn tijd) nieuwe, dunnere of zelfs gebogen ontwerpen mogelijk maakt. Hun reactiviteit is ook beter, zodat bewegende objecten scherper zijn.

De beste beeldkwaliteit, maar………

Ja, OLED is niet zomaar een kleine verbetering ten opzichte van conventionele televisietoestellen, het is een technologie die het spel echt verandert en waarvan de bijdragen duidelijk zichtbaar zijn. Maar zoals altijd is er een “maar”. Aan de andere kant zijn deze televisies minder helder, wat niet ideaal is voor de bestrijding van verblinding, hun levensduur kan korter zijn (fabrikanten beweren echter dat dit niet langer het geval is met recente modellen), ze kunnen ook worden gemarkeerd als hetzelfde beeld te lang wordt weergegeven, zoals plasma in hun tijd, en vooral hun prijs hoog blijft, ook al is het de laatste jaren gedaald en dat we nu ongeveer 4K-modellen kunnen vinden onder de balk van 1.300 euro tijdens de verkoop periodes.

De plaat doet niet alles….

Hoewel de plaat van de huidige OLED-modellen nog steeds afkomstig is van LG Display, het enige bedrijf dat in staat is om voldoende te produceren om aan de vraag van de fabrikanten (op dit moment) te voldoen, kan hun beeldkwaliteit nog steeds variëren, met name afhankelijk van de verwerking die op het beeld wordt toegepast. Het besturingssysteem dat in deze TV’s is geïntegreerd (het zijn allemaal Smart TV’s) is ook belangrijk, we wijzen in dit verband op het overwicht van Android TV’s, die met name door Sony of Philips worden gebruikt, maar sommige blijven hun eigen OS gebruiken, zoals LG en zijn WebOS of Panasonic of zijn My Home Screen 2.0, gebaseerd op Firefox OS.

Kortom, om u te helpen bij het sorteren van de verschillende modellen, hier is onze selectie van de beste TV’s op de markt. Wees voorzichtig, OLED verplicht, het gaat alleen om top-of-the-range televisies, gelegen boven de 1000 euro. De modellen die hier worden gepresenteerd zijn voor ons het beste van het beste van wat er momenteel op televisie wordt gedaan.

 

 

https://tevredenconsument.nl/