Solido Wonen
Image default
Huishouden en schoonmaak

Travertin vloer polijsten

Travertin vloer is een van meest voorkomende natuurstenen vloeren in Nederland. Dit omdat het een natuursteen is uit eigen boden. Het is een van de weinige natuurstenen dat we in Nederland kunnen mijnen.

Wat is travertin?

Travertin is een kalksteen waar travertin vloeren van worden gemaakt. In Limburg zijn er kalksteen groeves. De kalksteen uit Limburg staat ook beter bekend als mergel. Al in de tijd van de Romeinse Rijk begon het mijnen van mergel in Limburg en dit zette door tot in onze tijd. De Romeinen gebruikten het als bouwmateriaal en dit doen wij nog steeds. Inmiddels zijn er in Limburg dan ook hele lange en diepe tunnels. Sommige van deze kilometer lange tunnels zijn open voor bezoekers als toeristenattractie.

Travertin vloeren

Travertin vloeren zijn heel duurzaam maar je moet ze wel goed onderhouden. Dit kun je doen door travertin vloer polijsten. Hierdoor word het vloer weer als nieuwe en krijgt het bovendien een beschermlaag. De beschermlaag dat door travertin vloer polijsten ontstaat, zorgt er voor dat water er niet in kan komen. Het stoot ook vaak vuil af. Je kunt hier meer over leren door de informatie op de onderstaande websites te lezen.