Solido Wonen
Image default
Huishouden en schoonmaak

Help! Mijn wasmachine heeft kuren!

Uw gewaardeerde hulp in de huishouding laat het ineens afweten. Natuurlijk op een moment dat u bergen was te doen heeft. U zit het de handen in het haar. Gaat u direct een nieuwe machine kopen? Wacht u nog even voor u besluit afscheid te nemen van uw trouwe machine.

Soms zijn de storingen van uw wasmachine eenvoudig op te lossen. De Witgoed Reparatie Centrale heeft de 3 nummer wasmachine storingen voor u op een rijtje gezet.

Nummer 1 van veel voorkomende storingen: een verstopte afvoerpomp. Soms raakt er een kledingstuk of een voorwerp tussen de trommel en de kuip. Dit voorwerp zoekt zich dan een weg naar de afvoerpomp, om de boel daar vast te laten lopen. In de handleiding van uw machine staat vaak een duidelijke beschrijving hoe u de afvoerfilter kunt verwijderen en hoe u het voorwerp uit het pomphuis kunt halen. Zit er een voorwerp (zoals een BH-beugel of muntje) vast tussen uw kuip en de trommel dan moet helaas de machine open voor deze voorwerpen schade veroorzaken aan uw machine. Dit is een kleine reparatie die zeker niet duur hoeft te zijn.

Nummer 2 van veel voorkomende storingen: defecte deurschakelaar. Uw machine heeft een ingebouwde veiligheid om wateroverlast te voorkomen: als het deurtje niet goed dicht is pakt uw machine geen water en zal dus niet beginnen met haar programma. Dit betekent alleen ook dat uw machine niet gaat wassen als het schakelaartje van de deur kapot is. Op zich is dit een kleine reparatie. Zeker als uw machine nog niet oud is, is uw wasmachine het repareren zeker waard!

Nummer 3 van veel voorkomende storingen: stinkend wasgoed. Als het wasprogramma klaar is zit er nog veel restwater in uw wasgoed. Als u de was niet gelijk uit de machine haalt groeien bacteriën in record tempo, zeker omdat uw was ook nog lekker warm is. Haal uw was direct uit de machine om stank te voorkomen.