Solido Wonen
Image default
Meubels

Kleuradvies om je op weg te helpen met je interieur

Omdat je huis de plek is waar je op je gemak moet kunnen zijn, is kleur van grote invloed op je gemoedstoestand. De meeste simpele manier om de beste kleuren voor je interieur te kiezen, is door te uitzoeken welke kleuren je mooi vindt en waarbij je op je gemakt voelt. Wanneer je begint met de kleuren waarvan je echt houdt, bent je niet aan handen en voeten gebonden aan traditionele kleurenschema’s. Met je lieveling kleur of kleuren als basis kun je er een eenvoudig kleurenschema omheen gaan bouwen. Je favoriete kleuren zullen in feite de perfecte inspiratie zijn voor de nieuwe basis voor je hele huis.

Ga af op je eigen smaak

Je hoeft geen expert te zijn om geweldige ideeën uit een klein kleurenpallet te halen. Met een kleurenwaaier kun je zien hoe kleuren zich tot elkaar verhouden en kijken wat combineert met je persoonlijke smaak. Dit is wellicht de gemakkelijkste weg om jezelf een beetje op weg te helpen op het gebied van kleuradvies. Uiteraard is het zo dat je niet vast hoeft te zitten aan een kleur, maar ook kleuren kunt gaan combineren. Dit geeft niet alleen een speel effect, maar kan ook een extra dimensie creëren waardoor je een ruimtelijker effect krijgt. Met een beetje creativiteit en huisvlijt genereer je een kamer door middel van kleuradvies, die ruimtelijker en groter oogt.

Een ruimtelijk effect door de juiste kleuren

Ook kun je bijvoorbeeld gaan kijken naar ondertonen, deze zorgen voor een speelser effect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kleur als beige, als je deze combineert met een groene ondertoon, geeft dit niet alleen rust, maar geeft dit ook een serene uitstraling aan je woonkamer. Ga nooit teveel uit van modekleuren, want een woonkamer gaat langer mee dan een modeseizoen. Kijk altijd naar combinaties die jou nauw aan het hart liggen.

Kleuradvies door een expert

Als je echt door de bomen het bos niet ziet qua kleuren, kun je ook professioneel kleuradvies nemen. Een erkend kleurenspecialist, ziet net even iets meer qua kleurpallet dan het ongetrainde oog. Zo leer je goed te combineren met meubels en accessoires die je nu in je woonkamer hebt staan. Dit geldt overigens voor alle vertrekken in het huis. Je wilt natuurlijk niet je complete interieur direct veranderen. Een expert op het gebied van kleuradvies houdt hier altijd rekening mee. Overigens kijkt deze ook naar welke kleuren het beste zijn qua kwaliteit en duurzaamheid. Natuurlijk wordt er ook een oppervlakte berekening gemaakt, hoeveel verf er gebruikt moet gaan worden, om de muren de juiste laag te geven. Ook kan kleuradvies je helpen bij het uitzoeken van gordijnen en leuke accessoires, die het geheel net even wat meer af kunnen maken.