Solido Wonen
Image default
Keuken

Waarom een afzuigkap van 90 cm?

Veel mensen hebben een afzuigkap in hun huis. Dit heeft verschillende functies. Een afzuigkap van 90 cm is een van de meest populaire afmetingen. Daarnaast heb je ook nog een afzuigkap van 60 cm. Deze afmeting is ook zeer populair. Echter is een afzuigkap van 90 cm handiger omdat deze bijna alle kookdampen opvangt. Deze is extra groot omdat je hem gebruikt boven een gasfornuis van 5 of 6 pitten. Ook kun je afzuigkappen gebruiken bij een inductiefornuis. Als je een open keuken hebt is dit formaat wel extra handig omdat je het kunt gebruiken bij een open keuken. Het is namelijk groot genoeg om een redelijk groot deel van alle kookdampen op te vangen. In deze blog ga je meer informatie krijgen over waarom een afzuigkap (90 cm) zo handig is.

Wat is de functie van een afzuigkap?

Een afzuigkap heeft dus meerdere functies. Hieronder staat in een opsommingsvorm omschreven wat deze functies zijn.

  • Een afzuigkap voert de kookdampen dus uit de keuken. Zeker met een van 90 cm zorg je ervoor dat het geen vochtige boel zal worden in jouw keuken.
  • Het zorgt er ook voor dat de lucht vrij blijft van geurtjes en fijnstof. Hierdoor blijft de ruimte vrij van allergenen.
  • Er kan ook licht zitten op de afzuigkap waardoor het ook nog de functie heeft dat de keuken lekker goed belicht blijft. Dit is wel handig als je aan het koken bent.

Waar kan ik meer informatie vinden over afzuigkappen?

Afzuigkappen zijn dus best handig in een keuken. Indien je meer informatie wil kun je altijd kijken bij een plaatselijke keukenwinkel. Hier is genoeg informatie te vinden over keukens in het algemeen en dus ook over afzuigkappen. Dit is namelijk een belangrijk onderdeel van de keuken. Daarnaast zijn er op het internet diverse websites te vinden die hier genoeg over te vertellen hebben.

https://stoves.eu/products/afzuigkap/90-cm/