Solido Wonen
Image default
Babykamer en kinderkamer

Wat voor kinderstoelen zijn er eigenlijk?

Al kan je kind in principe op een gewone stoel zitten, dan nog blijft een kinderstoel makkelijk. Een kleine stoel op hoge poten geeft je kind immers de kans op gelijke hoogte te zitten als de rest, vooral tijdens bijvoorbeeld een maaltijd is dat wel gewenst. En dan is het toch wel beter als je je kind nog vast kunt maken in deze stoel, want met kinderen is er altijd kans op vallen en van een hoge stoel is dat serieus gevaarlijk. Maar als je ook een gewone stoel speciaal voor je kind wilt kopen, wat voor keuze is er dan?

Genoeg. Of eigenlijk te veel. Want zoals met zoveel dingen normaal is, zijn er ook kinderstoelen naar ieders wens ontworpen. Wil je een stoel die comfortabel is, eentje die zorgt dat je kind een goede houding heeft, of wil je vooral een vrolijk ontwerp? Gelukkig zijn de meeste stoelen een combinatie van deze drie wensen. Toch zul je om te beginnen het soort stoel moeten kiezen: wil je een fauteuil, of een gewone stoel. Als je een fauteuil kiest, is de keuze iets eenvoudiger, omdat je dan alleen nog maar een leuke hoes hoeft te kiezen. Een tip: neem een hoes die je in de wasmachine kunt uitwassen. Uitgelicht: design nofred kinderstoelen.

Hij is immers voor je kind, en kinderen knoeien nou eenmaal. Van een gewone stoel kun je vlekken makkelijk afvegen, maar van een fauteuil met een stoffen hoes gaat dat niet. Kies je voor een gewone stoel, dan is de keuze weer bijna oneindig: wil je een simpele stoel in een leuke kleur, of wil je een stoel in de vorm van een dier, of wil je een stoel met een leuke afbeelding. Er is dus echt enorm veel keuze.

-> Overzicht ALLE kinder en baby meubelen naast stoeltjes

Als je niet te veel verschillende stoelen wilt kopen, is het wel aan te raden om een stoel te kiezen die je ook buiten kunt gebruiken. En natuurlijk een stoel die eenvoudig schoon te krijgen is. Zodat hij niet alleen voor je kind comfortabel is, maar jou ook niet te veel problemen bezorgt.