Solido Wonen
Image default
Bouwmaterialen

Woodies schroeven van Probo Products

Alles over houtschroeven

Ga je iets bouwen, dan zijn hier allerlei verschillende schroeven voor die je kunt gebruiken. Maar iedere schroef soort kan voor een ander materiaal zijn. Zo zijn er onder andere schroeven voor metaal, hout en beton. Woodies schroeven zijn schroeven speciaal voor hout gemaakt. Onder woodies schroeven zijn er allerlei verschillende soorten schroeven verkrijgbaar. Alle woodies schroeven zijn voorzien van een scherpe punt, door deze punt gaat de schroef gemakkelijker het hout in en is de kans dat het hout splijt kleiner en daarnaast gaat ook de accu van de boormachine langer mee omdat het indraaien van de schroef minder moeite kost dan met een botte punt.

 

Woodies voldraad schroeven zijn voor bijna elk hout type geschikt, ook zijn ze goed te gebruiken zonder voorboren. Ze zijn geschikt voor bevestiging van dun plaatmateriaal.

Woodies vlonderschroeven is een speciale schroef die voor buiten wordt gebruikt. denk hierbij aan vlonders, boeiboorden, balustraden en steiger. Al deze vlonderschroeven zijn van roestvrijstaal materiaal gemaakt. iedere schroef soort heeft bijna een andere kop waar de boormachine op moet worden aangesloten. Zo heeft de tellerschroef van woodies schroeven bijvoorbeeld een bolvormige kop en heeft de scharnierschroef een platte kop.

 

Zo zijn er alleen al onder woodies schroeven allerlei verschillende schroeven verkrijgbaar met elk andere kenmerken die beter zijn voor bepaalde hout soorten.

https://www.proboproducts.nl/1090-houtschroeven