Solido Wonen
Image default
Bouwmaterialen

Acrylaat kappen voor optimale bescherming

U heeft een uniek object wat u graag veilig wilt presenteren. Of u heeft een kostbaar juweel dat u in de schijnwerpers wilt zetten. Misschien kunst van onschatbare waarde. Dan is het plaatsen van een acrylaat kap over het object een goede keuze. Acrylaat is een materiaal dat helderder is dan glas. Hierdoor wordt het zicht op het object niet belemmerd. Maar er zijn nog andere redenen waarom de acrylaat kap de oplossing voor uw probleem kan zijn.

Slagvast en niet gevoelig voor breuk

Zeker wanneer u uw object wilt beschermen tegen diefstal is een acrylaat kap een uitkomst. Acrylaat is slagvast en breekt niet snel. In tegenstelling tot glas, kan acrylaat dus echt tegen een stootje. Dat is een reden waarom loketten bijvoorbeeld voorzien worden van acrylaat platen. Zoals we al schreven is acrylaat zelfs helderder dan glas en dus 100% lichtdoorlatend. Het is bovendien kraswerend zodat het lange tijd mooi, helder en glanzend blijft. Ook kan het materiaal in de buitenlucht worden gebruikt; weersomstandigheden oefenen geen invloed uit. Het is UV bestendig en verkleurt niet. Tot slot; de kap behoedt uw kostbare object ook tegen vuil en stof.

Acrylaat wordt ook wel PMMA, perspex of plexiglas genoemd

In principe hebben deze materialen praktisch dezelfde eigenschappen. Acrylaat is makkelijk te bewerken. Het kan worden vervormd, gezaagd, verlijmd, gegraveerd, bedrukt etc. Bovendien is acrylaat in vele kleuren verkrijgbaar. Acrylaat vind je ook terug voor totaal andere eigenschappen. Bijvoorbeeld in de industrie waar acrylaat kappen worden geplaatst bij machines ter bescherming van letsel. Acrylaat platen van Vink Techniek worden gebruikt voor (tijdelijke) beglazing, zoals bij boten of aquariums. Ook wordt het materiaal door interieurbouwers en architecten gebruikt waarbij de schoonheid van het materiaal belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan balustrades of delen van bruggen, trappen en overkappingen. Het is een prachtig materiaal met vele mogelijkheden.