Solido Wonen
Image default
Bouwmaterialen

Waaraan herken je een goede glaszetter?

Het zetten van nieuw glas is een vak apart. Het vergt een goede basiskennis en de juiste ervaring om professioneel glas te kunnen plaatsen. Maar hoe weet je of de  glaszetter die je hebt gevonden voldoet aan de eisen? Dit zijn de tips.

 

1. Het juiste certificaat

Een goede glaszetter is aangesloten bij de vakbond die erop toeziet dat alles correct uitgevoerd wordt. In de glaszetterij is dit de Glas Branche Organisatie, afgekort GBO. Wil je zeker weten dat je glaszetter bonafide is, controleer dan of het bedrijf bij deze organisatie is aangesloten.

 

2. Beglazingsrichtlijn

Het plaatsen van glas is een precisiewerk. Als glas verkeerd geplaatst wordt, kan het breken of gaan lekken. Om dit te voorkomen is de beglazingsrichtlijn NPR 3577 in het leven geroepen. Een professioneel bedrijf hanteert deze richtlijn en dit is ook op de offerte van het bedrijf terug te vinden.

 

3. Recht op garantie

Bij een professioneel bedrijf heb je recht op garantie. Dat is in een winkel niet anders dan bij een glaszetter. Het is daarom belangrijk dat de glaszetter beglazingsrichtlijn NPR 3577 naleeft, want hierop rust de garantie. Is de ruit niet geplaatst volgens deze richtlijn, dan heb je als klant ook geen garantie.

 

4. Glas laten zetten door een lokaal bedrijf

Het is het handigst om je glasplaten te laten plaatsen door een bedrijf  n de buurt . Dit is om verschillende redenen. Zo hoef je minder voorrijd- en verzendkosten te betalen, en kan je direct in contact komen als je vragen of problemen hebt.Kom je uit Rotterdam? Zoek dan een glaszetter in Rotterdam in de buurt.

 

5. Recensies

Met name in dit digitale tijdperk, is de stem van een klant sterk. Elk bedrijf kan zeggen dat hij goede kwaliteit levert voor een zacht prijsje, maar alleen tevreden klanten geven deze leuzen ook daadwerkelijk een betekenis. Over elk bedrijf worden er recensies geschreven, dus ook over de glaszetter. Lees deze voordat je met de glaszetter in zee gaat.


https://www.vanderhaveglas.nl/glaszetter/rotterdam