Solido Wonen
Image default
Aanbiedingen

Zo zorg je ervoor dat jouw kitten snel kan wennen aan zijn of haar nieuwe omgeving

Zo zorg je ervoor dat jouw kitten snel kan wennen aan zijn of haar nieuwe omgeving

Zit je eraan te denken om een kitten aan te schaffen of er eentje te adopteren via het asiel of een gastgezin? Het is niet iets wat je zomaar even van de ene op de andere dag geregeld hebt. Er komt vaak meer bij kijken dan de meeste mensen in eerste instantie verwachten. Niet alleen voor jou is het een ingrijpende gebeurtenis (je krijgt er immers een huisgenoot bij die liefde en aandacht vraagt), ook voor jouw kitten verandert er een hoop. Met deze blog hopen we je een handje op weg te helpen zodat jouw kitten snel kan wennen aan zijn of haar nieuwe omgeving.

 

Een goede voorbereiding is key

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook wanneer je een kitten in huis haalt. Schaf ruim van tevoren alle benodigdheden aan: voer- en drinkbakjes, geschikte brokjes en snoepjes, een kattenbak, kattenbakgrit, een krabpaal en speeltjes. Zorg dat de voer- en drinkbakjes op een praktische plek staan en plaats de kattenbak op een rustige plek, uit de buurt van de voer- en drinkbakjes. Ook de slaap- en speelplekken dienen op een aparte plek in de ruimte geïnstalleerd te worden.

 

Ga mee in het tempo van jouw kitten

Sommige kittens zijn zo ontzettend nieuwsgierig dat ze het liefst vanaf moment één op ontdekkingsreis gaan door jouw woning. Echter zijn lang niet alle kittens zo. Sterker nog, de meeste kittens zullen in eerste instantie ‘de kat uit de boom kijken’. Ze kunnen zich terugtrekken, onder de bank gaan zitten en willen het liefst met rust gelaten worden. Belangrijk dan ook is om niets te overhaasten of te forceren. Ga mee in het tempo van jouw kitten. Gun je kitten de tijd om te wennen!

 

Maak van je woning een veilige thuisbasis

Net zoals wij mensen behoefte hebben aan een veilige thuisbasis, hebben kittens en katten dat ook. Zorg ervoor dat je kitten voldoende schuilplekken heeft waar hij of zij zich veilig terug kan trekken. Katten zitten het liefst op grote hoogte zodat ze alles goed in de gaten kunnen houden. Creëer daarom slaap- en schuilplekken op verschillende hoogtes in de woning. Wacht met het introduceren van nieuwe mensen totdat jouw kitten aan jou gewend is. Ook harde muziek en onverwachte geluiden zijn de meeste katten niet dol op.

 

https://www.krabpaal.nl/