Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

3 tips om te verhuizen zonder stress

Je gaat binnenkort verhuizen, gefeliciteerd! Het is een grote klus verhuizen, er zijn veel zaken waaraan gedacht moet worden, waar rekening mee gehouden moet worden en het vereist toch enige planning. Waar moet je nu eigenlijk allemaal aan denken bij een verhuizing? Welke dozen heb je nodig, moet je een verhuislift huren Den Haag en welke verhuisbus heb je nodig? Hieronder leggen we 3 basistips uit die bij elk soort verhuizing goed van pas komen!

Tip 1: een checklist

Het is altijd een goed idee om een checklist verhuizen te maken. Dit zorgt ervoor dat je overzicht houd in de verschillende situaties waar je mee te maken krijgt. Zo zijn er een aantal dingen voor je nieuwe woning die je moet afstrepen. Denk hierbij aan de maten opnemen van de muren, kozijnen en vloeren, of alle apparatuur die je nu hebt mee kan in de nieuwe woning, kook je op gas of elektrisch en ga zo maar door. Voor je huidige woning moet je ook een checklist maken, organiseren welke spullen je mee wilt nemen, wie je gaat vragen om te helpen of zoek je een verhuisbedrijf ? Zoek dit allemaal ruim van te voren uit zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Tip 2: Inpakken

Begin ruim van te voren met inpakken, dit zorgt ervoor dat de inpak klus overzichtelijk blijft en niet een te grote klus wordt op de dag zelf. Het is handig om voor goede en stevige dozen te zorgen die je wat zwaarder kunt inpakken. Daarnaast kun je er voor kiezen om alle kleding in vuilniszakken te verhuizen, scheelt weer dozen te kopen en probeer gunstig gebruik te maken van je huidige meubels. Denk hierbij aan spullen die je in lades kunt laten zitten, wasmanden vullen met spullen en boodschappentassen gebruiken die anders maar in de kast liggen

Tip 3: Een verhuis systeem

Probeer alles per kamer in te pakken en zo ook te labelen zodat je in de nieuwe woning meteen weet waar alles naartoe moet. Dit scheelt een hele hoop gepuzzel met de dozen over welke waar hoort. Als de verhuisdag is aangebroken is het handig om per verdieping of per kamer te verhuizen. Zo behoudt je nog even dat  extra overzicht tijdens het verhuizen.