Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Het gemak van een tiny house

Minder tijd kwijt aan schoonmaken, opruimen en onderhoud
Als je een villa met acht kamers schoon moet houden, ben je natuurlijk veel langer bezig dan wanneer je maar 20 vierkante meter schoon en netjes hoeft te houden. Een Tiny House plattegrond is immers maar klein. Bewoners van een Tiny House hoeven daarom minder tijd te besteden aan schoonmaken en opruimen dan mensen die in een groot huis wonen.

Tiny House bewoners kunnen ook besparen op schoonmaakhulp. En ze kunnen vaak zelf voor het onderhoud zorgen.

Mobiliteit en flexibiliteit
Een groot voordeel van Tiny Houses is dat ze mobiel zijn. Als je vanwege een nieuwe baan naar een andere stad moet verhuizen, kun je je huis gewoon meenemen – mits je in de nieuwe stad een geschikte plek kunt vinden.

Tiny Houses die zo gebouwd zijn dat ze geregistreerd kunnen worden voor gebruik op de weg kunnen in theorie mee op vakantie, omdat je ze zelf met een auto kunt verplaatsen. Dit bespaart je de kosten van hotelaccommodatie en je hebt je huis altijd bij je. In de praktijk zijn veel bewoonde Tiny Houses daar echter te zwaar voor en zouden ze eerst leeggemaakt moeten worden. Bovendien moet alle huisraad voor de reis worden veiliggesteld.

Mogelijkheid om snel woonruimte toe te voegen
Zelfs als je je niet kunt voorstellen om permanent in een Tiny House te wonen, kan een minihuis toch iets voor jou zijn. Tiny Houses zijn een snelle bouwoplossing voor het toevoegen van woonruimte. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken als tuinhuis, als logeeradres voor gasten, voor het au pair meisje of als je eigen studentenkot. Een Tiny House is ook geschikt als vakantiehuisje of weekendhuisje.