Solido Wonen
Image default
Woningen

Hoe krijg je een hippe badkamer?

Als je nog steeds vastzit aan het idee van een volledig wit, marmeren mainstream badkamerontwerp, moet je dit misschien heroverwegen. Met alles wat er is veranderd in de wereld van interieurontwerp, moeten hartverwarmende badkamer ontwerpen een van de meest geliefde favorieten zijn. Je realiseert het je misschien niet, maar je badkamer is een van de meest bezochte kamers in je huis. Badkamertegels zijn een snelle en gemakkelijke manier om je badkamer op te fleuren en een blijvende indruk te maken. Het enige dat je nodig hebt, zijn enkele trendy tegel ontwerpen die passen bij je persoonlijke stijl en natuurlijk de rest van het interieurontwerp. Op deze manier kun je je badkamer omtoveren tot iets dat perfect bij je stijl past. Gedurfde kleuren, sterke patronen en dramatische texturen stoppen niet in de woonkamer. Na een lange dag dient je badkamer als een plek om tot rust te komen. Het minste wat je kunt doen is het visueel aantrekkelijk maken. Bekijk eens een aantal coole badkamer vloertegels ter inspiratie voor je renovatieproject. 

Badkamerrenovatie must-do’s

Controleer altijd je verlichting classificaties, want niet alle lampen zijn geschikt voor droge of vochtige en natte locaties. Houd ook rekening met de verkoopwaarde. Het is geen geheim dat keuken- en badkamerrenovaties het beste rendement op je investering opleveren, maar sommige armaturen en afwerkingen zijn niet voor iedereen geschikt. Als je niet voor een lange tijd in je huis blijft wonen, wil je misschien de stoomdouche overslaan. Neem de tijd tijdens het renoveren van je badkamer. Hierdoor is de kans kleiner dat je iets belangrijks over het hoofd ziet, wat vertraging kan veroorzaken zodra de bouw begint.

De beste beslissing nemen voor het repareren van sanitair

Negeer nooit de lay-out van je sanitair en installeer nooit sanitair in een buitenmuur om te voorkomen dat leidingen bevriezen. Toiletafvoeren moeten parallel lopen met de balken van je vloer, wat vooral belangrijk is als je in een structuur met meerdere units woont. Het sanitair in alle units bevindt zich vaak op een plaats, wat betekent dat ze allemaal in een rechte lijn lopen. Hierdoor wordt het verplaatsen van je armaturen niet alleen kostbaar, maar soms ook onmogelijk. Loodgieterswerk en elektrische werkzaamheden kunnen kostbaar zijn, maar dit is niet het moment om naar een deal te zoeken. Hoewel het verstandig is om meerdere biedingen te krijgen, kan de goedkoopste optie later resulteren in extra kosten, omdat ondermaats loodgieterswerk duizenden euro’s kan kosten. het is veel beter om iets meer vooraf te betalen en er zeker van te zijn dat het werk lang meegaat.