Solido Wonen
Image default
Gezond wonen

Jacuzzi voor ontspanning en een goede gezondheid

Denkt u dat een jacuzzi kopen alleen maar luxe is dan heeft u het fout. Een jacuzzi ofwel bubbelbad biedt namelijk zoveel meer dan alleen maar luxe en bubbels. Wat veel mensen niet weten is dat een jacuzzi een zeer weldadige werking heeft op het gehele lichaam. Van een algemeen gevoel van welbehagen tot pijnverlichting bij reumatische klachten.

Deze effecten worden veroorzaakt door een combinatie van het aanwezige warme water, bubbels en, misschien het allerbelangrijkste, massagejets. Allereerst zorgt de combinatie van deze facetten voor een gevoel van totale ontspanning. Na een half uurtje in een jacuzzi zult u zich al snel als herboren voelen. Dit gevoel komt doordat het lichaam een natuurlijk drijfvermogen krijgt in het water. Hierdoor wordt de druk op spieren en gewrichten tot wel 90% afgenomen.

Dit gegeven is voor mensen met gewrichtsklachten, zoals mensen met bijv. reuma ervaren, zeer aangenaam. De pijn die zij dagelijks ervaren neemt met een dagelijks gebruik van het bubbelbad sterk af. Ook mensen met rugklachen ervaren ditzelfde gevoel.

Ook veel sporters hebben baat bij regelmatig gebruik van dit wellness bad. Het versterkt namelijk het spierweefsel en gaat spierpijn tegen. Dit alles wordt gerealiseerd door de diepe massage die de aanwezige jets afgeven. U wordt op de door u gewenste plekken gemasseerd. Dit gebeurt op zo’n manier dat een therapeut hier bijna niet tegen op kan. Zo is de ervaring.

Ook voor mensen die last hebben van een slechte bloedcirculatie is een bubbel sessie zeer aangenaam. Door de warmte en de massage wordt de bloedcirculatie zeer effectief verbeterd. Hieronder sommen we nog de gezondheidsfacts van een jacuzzi bad nog even op en lichten we deze al samenvattend nader toe.

Jacuzzi facts

Verwarmd water: Warm water opent de bloedvaten en zorgt voor betere doorstroming van het bloed en afvoer van afvalstoffen.
Het water zorgt voor gewichtloosheid waardoor de druk op uw spieren en gewrichten verminderd en ze de kans krijgen om te ontspannen. Ook zorgt warm water voor de aanmaak van endorfine. Endorfine is een stofje in het lichaam dat u zich goed laten voelen. Een zeer plezierig gevoel dus.

Stressverlagende werking: Tegenwoordig heeft iedereen wel te maken met stress. Stress hoeft niet erg te zijn. Je hebt het zelfs nodig om optimaal te kunnen functioneren. Toch kan stress ook teveel worden, met lichamelijke en geestelijke klachten tot gevolg. Om stress tegen te gaan of te verlichten is een jacuzzi een uitermate geschikt product. Je ontspant volledig en kan alles even de boel de boel laten.

Spier- en gewrichtspijn: Twintig minuutjes in een Jacuzzi of spa bubbelbad kan pijnlijke spieren, kwetsuren en verrekkingen verlichten en verminderen. Jacuzzi’s zorgt daarnaast tevens voor een optimale beweging van de spieren. De jets zoren namelijk voor een krachtige en flexibele massage waardoor beschadiging wordt voorkomen en herstel wordt gestimuleerd. Dit is de reden dat vele sporters hun weg naar de jacuzzi al geruime tijd hebben gevonden. Uiteraard geldt dit ook voor de niet sportende mens. Het blijft immers ook een product voor pure ontspanning. En wie wilt dat nu niet in deze tegenwoordige, drukke maatschappij.

Nachtrust: De combinatie van aangename warmte en ontspannende massage geeft u een betere nachtrust. Het laat uw lichaam zijn thermostaat lager zetten waardoor u een diepe en relaxerende slaap verkrijgt

http://www.sunspabenelux.nl