Solido Wonen
Image default
Woningen

Lees hier meer over dunne isolatie dak

Door het hebben van een kwalitatief goede isolatie, kun je maandelijks flink besparen op de energierekening. Je hoeft namelijk minder snel de verwarming aan te zetten in de winter, omdat de warme beter in het huis blijft. Isolatie kan op diverse manieren gebeuren. Het voordeel van dunne isolatie dak is dat het weinig ruimte in beslag neemt, maar toch de woning goed kan isoleren.

Warmer in de winter en koeler in de zomer

Dunne isolatie dak bestaat uit dunne, flexibele isolatiefolies dat tussen latten wordt geplaatst. Vervolgens wordt hier het binnengevel paneel weer opgezet. Het effect van dunne isolatie is dat de warmte in de winter beter binnen het huis blijft. Daarnaast zorgt de isolatie er in de zomer weer voor dat de warmte van buitenaf minder snel de woning binnentreedt. In de zomer is het gemiddeld zo’n vijf tot acht graden koeler in de woning door middel van de isolatie.

Het plaatsen van isolatie lijkt op het eerste oog een flinke investering. Echter kun je hier subsidie voor krijgen en verdien je de investering vrij snel terug. Voor een hoekwoning bespaar je met dakisolatie jaarlijks namelijk al 650 euro. Wat betreft de subsidie is er een landelijke subsidie voor isolatie, waarmee je tot wel twintig procent van de kosten terug kunt krijgen. Deze subsidie krijg je wanneer je twee maatregelen laat uitvoeren voor de woning. De tweede maatregel kan isoleren van een ander deel van het huis zijn, of het laten plaatsen van een zonneboiler, warmtenet-aansluiting of warmtepomp.