Solido Wonen
Image default
Isolatie

Muurisolatie

Heb jij al eens gedacht aan muurisolatie? Bij een huis dat niet geïsoleerd is verdwijnt twintig procent van de warmte door de muren en ramen. Dit betekent dus dat de kachel meer moet stoken om het huis warm te houden en dat jouw energierekening hoger is dan dat het zou kunnen zijn.

 

Voordelen muurisolatie

Muurisolatie is binnen een relatief korte tijd al rendabel. Zo zorgt het ervoor dat de energierekening lager wordt en dat de muren en vloeren minder koud en kil aan gaan voelen. Hiernaast voelt het huis gemoedelijker, tocht het minder en vermindert het de kans op vocht- en schimmelproblemen. Daarnaast ben je bewuster bezig met het milieu, doordat je minder hoeft te stoken. Zo ben je duurzaam bezig. 

Een ander voordeel waar je in de toekomst eventueel mee te maken gaat krijgen, is dat dat je een hogere waardering krijgt op de huizenmarkt. Zo krijg je een positiever energielabel.

 

Muurisolatie methoden

De meeste moderne huizen die in de afgelopen jaren zijn gebouwd hebben vaak al een goede isolatie. Oude huizen daarentegen hebben vaak slechte isolatie of helemaal geen isolatie. Het kan zijn dat er al wel een spouwmuur in het huis zit. De muurisolatie methode ligt aan het soort huis en de wensen. Elke methode heeft ook weer zijn voor- en nadelen. Ga voordat je naar een muurisolatiebedrijf toestapt dus eerst na of je al isolatie of een spouwmuur hebt. Er zijn verschillende muurisolatie methoden waar je voor kunt kiezen:

–        EPS muurisolatie

–        PIR muurisolatie

–        Schuim muurisolatie

–        Glaswol muurisolatie

–        Schapenwol isolatie

–        Vlas isolatie

 

Je kunt een muur isoleren via de spouwmuur. Wanneer deze er niet is kun je kiezen voor het isoleren van binnenuit of vanaf de buitenkant van het huis. Bij isolatie vanaf de buitenkant wordt het aanzicht van het huis echter anders. Dit is niet altijd toegestaan. Hiervoor kun je extra informatie aanvragen bij de gemeente.

http://www.isolerendoejezo.nl/muurisolatie/