Solido Wonen
Image default
Isolatie

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een manier van isoleren die veel mensen tegenwoordig gebruiken. Een spouwmuur bestaat uit twee muren, namelijk de binnen- en de buitenmuur. Tussen deze twee muren zit een holle ruimte. Deze ruimte is niet heel groot, zo’n 6 centimeter. Deze ruimte heeft een naam, namelijk een spouw. Tijdens de spouwmuurisolatie wordt deze ruimte dus opgevuld met isolatiemateriaal. Dit gebeurd doordat er volgens een vast patroon gaten worden gebeurd in de buitenmuur. Door middel van deze gaten in de muur wordt er isolatiemateriaal in de ruimte gespoten. Nadat het isolatiemateriaal erin zit worden de gaten weer netjes dicht gevoegd met specie. Dit gebeurd heel precies zodat je niet ziet dat er ooit gaten in de muur zaten.

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie?

Er is natuurlijk een reden waarom mensen kiezen voor spouwmuurisolatie. De grootste voordelen staan hieronder beschreven.

  • Door deze isolatie aan te brengen zal je minder hoeven uit te geven aan stookkosten omdat het huis van zichzelf warmer blijft. Vroeger dachten mensen dat één muur volstond, maar door spouwmuurisolatie wordt het huis toch echt beter verwarmd.
  • Indien je je huis ooit wil verkopen is het een populaire optie voor geïnteresseerden. Door deze soort isolatie is het gewoon een beter en moderner huis.
  • Het is ook duurzamer. Er worden geen schaarse brandstoffen gebruikt om het huis warm te houden. Het gaat hiermee ook het broeikaseffect tegen.
  • Het is relatief een kleine ingreep met veel winst. Het is namelijk niet duur.
  • Spouwmuurisolatie zorgt voor een woonkamer met gelijke indeling wat betreft tempratuur.

Conclusie

De conclusie is dus dat het eigenlijk in elk geval beter is om spouwmuurisolatie aan te brengen in jouw eigen huis. Het is duurzamer, goedkoper op de langere termijn, duurt niet lang om aan te brengen in je huis en zorgt voor een warm huis waarin je op elke plek een gelijke tempratuur hebt.

https://nivoisolatiezorg.nl/spouwmuurisolatie/