Solido Wonen
Image default
Isolatie

De voordelen van isolatie

Wanneer je een woning hebt kun je er voor kiezen om deze te laten isoleren. Als je isolatie in je woning laat aanbrengen profiteer je namelijk van meerdere voordelen. Eén van de voordelen is natuurlijk dat woningisolatie de warmte binnen het huis houdt. Zo gaat er minder kou naar buiten, waardoor het lekker warm in huis blijft. Wanneer je kiest voor isolatie in je woning dan bespaart dit dus energie, maar draag je ook bij aan een beter milieu. Zelfs in de zomer geeft isolatie in je woning meer voordelen.

Meer weten over de voordelen van isolatie? Lees dan hieronder verder.  

Alle voordelen van isolatie

Zoals net ook al is verteld biedt isolatie binnen een woning meerdere voordelen.In een goed geïsoleerde woning krijgt warmte geen kans om te ontsnappen. Dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie zorgen voor minder verlies van warmte via bijvoorbeeld het dak of de vloer. Als je woning niet geïsoleerd is dan kun je wel 30% warmte via het dak verliezen en 20% via de muren. De verwarming hoeft in een geïsoleerde woning minder hard te werken en dat heeft als voordeel dat je woning wel lekker warm blijft, maar je niet de verwarming hoger hoeft te draaien.

Het gevolg daarvan is dat de energiekosten omlaag gaan. De flinke besparing op de energierekening maakt woningisolatie een relatief lage investering. Bovendien heb je isolatie snel terugverdiend. Dit al tussen de 3 en 7 jaar. Dit is echter wel afhankelijk van het type woningisolatie. Een ander voordeel is dat je geen last hebt van vochtproblemen. Bij een niet-geïsoleerde woning kan vocht ongestoord naar binnen dringen. Zo ontstaat er tocht, condens en kan zelfs leiden tot ongedierte en schimmel. Dit wil je uiteraard niet. Tevens wordt ook geluidsoverlast verminderd. Geluidsoverlast veroorzaakt door kieren in wanden en vloeren wordt door woningisolatie voorkomen.

Zelf isolatie aanbrengen of uitbesteden?

Afhankelijk van of je het dat wilt isoleren of de muren kun je best zelf gaan isoleren. Echter komt er wel de nodige kennis en handigheid bij aan te pas. Veel mensen kiezen er voor om toch zelf hun dak te gaan isoleren. Met als voornaamste reden de besparing op kosten. Echter moet je er wel rekening mee houden dat het plaatsen niet alleen iets kost. Je moet natuurlijk ook beschikken over de materialen en tevens ook de tijd hebben om zelf isolatie te gaan plaatsen. Als je bijvoorbeeld door het plaatsen van isolatie minder kunt werken, dan is het belangrijk om die overweging goed in kaart te brengen. Kijk daarbij dus naar of het zelf plaatsen van isolatie in zijn geheel ook echt voordeliger voor je is.

https://www.schuilisolatiezorg.nl/