Solido Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Ongedierte Profiel: Woelmuizen

Een woelmuis is eigenlijk gewoon weer een van die kleine knaagdieren die problemen in uw tuin veroorzaakt. Hoewel u ze nu misschien met een muis verward, is hun gedrag eigenlijk best verschillend en makkelijk te onderscheiden als je weet waar je op moet letten.

Woelmuis 101

Woelmuizen zijn kleine knaagdieren die veel op muizen lijken, maar bij nader inzien zijn ze korter en dikker, met kleinere ogen en oren. Vrouwtjes bevallen van nesten met 5 tot 10 jongen, met een draagtijd van slechts 3 weken, wat betekent dat hun bevolking exponentieel groeit als je het toestaat. Ze houden van het eten van kleine planten, inclusief de wortels of bollen. Als ze weinig andere opties hebben, zullen ze zichzelf onderhouden door de schors van bomen of kleine struiken te eten. Het knagende patroon dat zij op een boom achterlaten zal een volledig kale cirkel rond de stam achterlaten

Waarom Ze Ongedierte Zijn

De gulzige eetgewoontes van woelmuizen kunnen vernietigend zijn voor tuinen en gazons. Zij zullen zichtbare sporen van vernietiging over een gazon achterlaten. Zelfs als er weinig planten te vinden zijn zullen ze toevlucht nemen tot een praktijk die bekend staat als girdling. Girdling, of boomschorsen, is wanneer zij repen van schors van de omtrek van een boom eten. Deze praktijk is vaak dodelijk voor de boom. Voor deze redenen willen mensen woelmuizen verjagen uit tuin en huis.

Zijn Ze Gevaarlijk?

Woelmuizen hebben zulk beperkt contact met mensen dat ze geen bedreiging voor ons zijn als we ze alleen laten. Maar ze kunnen een gevaar worden wanneer we ze proberen op te pakken of als we ze in een hoek drijven. Dit is omdat ze in een situatie als deze kunnen bijten, en zoals alle knaagdieren hebben ze krachtige, scherpe tanden waarvan je niet wilt dat ze je huid aanraken.

Dragen Ze Ziektes?

Woelmuizen zijn bekende dragers van twee ziektes: tularemie, of Francisilla tularensis, en Yersinia pestis. De tweede is beter bekend als de pest die eens een derde van de Europese populatie heeft gedood. Dat is nog een uitstekende reden om woelmuizen niet in uw tuin te willen hebben!

Verwijdering

Woelmuis verwijdering kan vrij moeilijk zijn, zeker doordat ze uw tuin zo snel kunnen infesteren. Zelfs er slechts één achterlaten kan ervoor zorgen dat de infestatie binnen een paar maanden weer volledig terug is. Gelukkig zijn er deskundigen die professioneel uw woelmuizen bevolking kan verwijderen. Als je merkt dat uw tuin word vernietigd door iets wat op woelmuizen lijkt, neem dan contact op met een deskundig ongediertebestrijdingsbedrijf om u te komen helpen. Zij kunnen uw gehele woelmuizen bevolking verwijderen of uitroeien en u tips geven over hoe je woelmuizen kunt verjagen uit uw tuin in de komende tijd.

http://www.melkbusshop.nl/