Solido Wonen
Image default
Huishoudelijk

Overgordijnen in allerlei kleuren en van verschillende stoffen

Overgordijnen worden van allerlei soorten stof gemaakt. Maar in de regel zien we de meeste gordijnen gemaakt worden van polyester, linnen of velours. Mooie gordijnen hoeven niet persé duur te zijn. Over het algemeen is linnen wel de duurste kwaliteit als het gaat over gordijnstof. Polyester kost in de regel het minste. De prijs van een gordijn hangt overigens niet enkel af van de stof die je kiest. Ook de breedte en lengte spelen mee net zoals de gekozen confectie. Daarbij zit ook wel weer een addertje onder het gras. Kamerhoge stoffen zijn namelijk twee keer zo duur dan de normale breedte echter zijn deze stoffen ook twee keer zo breed en heb je dus in de meeste gevallen twee keer minder stof nodig! Kamerhoge stoffen lijken dus op het eerste gezicht duurder, maar dat hoeft na het maken van de gordijnen niet zo te zijn.

Polyester overgordijnen gemaakt van gerecyclede  PET flessen

Er zijn veel overgordijnen die gemaakt worden van polyester. Soms wordt daarbij een bijmenging gebruikt. Het grote voordeel van polyester is dat het nauwelijks krimpt en dat het niet gevoelig is voor kreuk. Omdat al decennia lang gordijnen gemaakt worden van polyester komen er ook steeds meer varianten op de markt. Denk bijvoorbeeld aan de Brielle of de gordijnstof Deventer. Beide stoffen zijn gemaakt van gerecyclede PET flessen!

Echte linnen gordijnen voor een natuurlijk effect

Ook linnen of katoenen gordijnen kunnen behandeld worden waardoor ze nauwelijks krimpen. Omdat linnen een absoluut natuurlijk effect geeft in een interieur kiezen veel mensen voor echte linnen gordijnen. Ook met echt linnen overgordijnen kun je er inmiddels vanuit gaan dat het milieu er minimaal door belast is. In Europa liggen de normen voor textielproductie namelijk heel erg hoog. Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld Oostende linnen of Belgisch linnen dat zoals het je niet zal verbazen, geweven is in België, weet je zeker dat je een goede en eerlijke kwaliteit linnen gordijnen hebt. Het grootste nadeel van linnen dat is gemaakt van de grondstof vlas, is de schaarsheid ervan. Hierdoor ligt de prijs hoger. Het komt dan ook geregeld voor dat overgordijnen niet van 100% linnen gemaakt zijn maar van een linnenmix met bijvoorbeeld polyester. Zo’n linnenmix gordijn is bijvoorbeeld de Samoa, dit is een mooie en voordelige stof.

Velours gordijnen voor een luxe en warme uitstraling

Velours is een stof die terug is van weggeweest. Voorheen zagen we vooral in theaters en kastelen gordijnen van velours. Ook wordt deze stof vaak gebruikt om stoelen of banken mee te bekleden. In een modern, industrieel of een klassiek interieur zien we gordijnen van velours steeds vaker terugkomen. Geen wonder, want velours overgordijnen zien er luxe uit, geven een warme uitstraling en werken perfect bij het creëren van een goede akoestiek. Vandaag de dag zijn ze niet enkel nog in de bordeaux rode variant te verkrijgen maar werkelijk in alle kleuren van de regenboog. Ben jij op zoek naar op maat gemaakte velours, linnen of polyester overgordijnen? Kijk dan eens op de website www.echtgordijn.nl.