Solido Wonen
Image default
Hobby en vrije tijd

Tips als je een speeltoestel met glijbaan en schommel gaat plaatsen

Een speeltoestel met glijbaan en schommel plaatsen is een investering van jaren. Plaats je zo’n complete speeltoestel in je tuin en je zult er jaren plezier van hebben. Veel mensen maken de keuze voor een speeltoestel van Douglas hout. Douglas hout is speciaal hout en gaat extra lang mee. Daarnaast ziet dit type hout er ook nog eens heel strak uit en is het relatief goedkoop omdat het uit Europa komt.

Hoe onderhoud je precies een speeltoestel met glijbaan en schommel?

Met het goed onderhouden van je speeltoestel kunnen je kinderen jarenlang genieten. Een speeltoestel dat helemaal uit elkaar valt, splinters bevat en er armoedig uitziet nodigt niet uit om op te spelen. Schommels met een glijbaan hebben niet veel onderhoud nodig, maar toch doe je er goed aan om naar splinters te kijken. Let daarnaast op de structuur van de constructie en houdt de accessoires goed in de gaten. Begint er iets los te laten schroef het gelijk vast. Kleine klusjes, maar het moet gewoon zo nu en dan gebeuren. Zo zorg je ervoor dat kinderen blijven spelen op het speeltoestel.

Tot welke leeftijd kun je een glijbaan met schommel gebruiken?

De leeftijd varieert waarop je een speeltoestel met glijbaan en schommel kunt gebruiken en hangt af van verschillende factoren. Heb je een kwalitatief goed set dan kun je daar makkelijk twintig jaar mee doen. Het is zelfs zo dat grootouders hun kleinkinderen op een speeltoestel zien spelen welke zij vroeger zelf voor hun kinderen kochten. Zo zie je maar, een speeltoestel kan jaren en jaren meegaan.

Kun je iets doen om de levensduur van een speeltoestel te verlengen?

Hoelang blijven je kinderen geïnteresseerd in het speeltoestel is de vraag. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de schittering in de ogen van kinderen te behouden als het aankomt op het spelen van een speeltoestel. Zo kun je sets heel makkelijk uitbreiden met extra accessoires. Daarnaast kun je het oude speelgoed vervangen door nieuwe speelgoed zonder dat je de basis van de set hoeft te vernieuwen. Doorgaans hoeven accessoires niet heel duur te zijn en kun je het speelplezier met jaren verlengen.