Solido Wonen
Image default
Woningen

Woning ontruimen na een echtscheiding

Een woning ontruimen na een echtscheiding is niet eenvoudig. Naast dat een woning ontruimen veel werk is, kan het emotioneel gezien zwaar zijn. Lees hieronder vier redenen waarom je de woningontruiming beter kan uitbesteden aan een professionele partij.

Snel en vakkundig

Na een echtscheiding wil je zo snel mogelijk je leven weer op de rit krijgen. De eerste stap hiervoor kan zijn om apart van elkaar te gaan wonen en jullie gezamenlijke woning te ontruimen. Een professionele partij zorgt er voor dat de woningontruiming in Eindhoven snel en vakkundig wordt uitgevoerd. Dit is niet alleen fijn als je zo snel mogelijk wilt verhuizen, maar ook als je vastzit aan een deadline. Terwijl jij je nieuwe woning inricht, wordt je oude woning klaargemaakt voor de verhuur of verkoop door het team.

Professioneel en eerlijk

Door een professionele partij zoals Actie Verhuizingen in Eindhoven in te schakelen weet je zeker dat de ontruiming op een eerlijke wijze wordt uitgevoerd. Je hoeft niet langer samen te werken met je ex, maar besteedt het werk uit aan een betrouwbaar en ervaren team. Dit scheelt jou tijd, stress en mogelijke problemen en ruzies met je ex. Uiteraard worden alle belangrijke spullen direct apart gezet en (volgens jullie afspraken) verdeeld.

Geen hulp nodig van familie en vrienden

Na een echtscheiding heb je vaak wat ondersteuning nodig van familie en vrienden. Het kan echter best lastig zijn om telkens om hulp te moeten vragen. Door de woningontruiming uit handen te geven hoef je je netwerk niet opnieuw lastig te vallen. Je voorkomt bovendien wederom stress en mogelijke ruzies door geen gebruik te maken van je eigen netwerk en die van je ex (waarbij de sfeer misschien wat gespannen is).

Emotioneel niet betrokken

Een woning ontruimen is een emotionele klus. Aan elk meubelstuk en accessoire zitten immers herinneringen. Door deze klus te laten uitvoeren door een professionele partij, vermijd je emotionele betrokkenheid bij het ontruimen. Het ontruimen gaat hierdoor sneller en zal minder pijnlijk aanvoelen. Je kunt je bovendien direct richten op het verwerken van de echtscheiding en hoeft – indien gewenst – niet veel meer samen te regelen met je ex.