Solido Wonen
Image default
Woningen

Voordelen van een bouwafval container bij een verbouwing

Ga jij binnenkort verbouwen of verhuizen? Bij het uitvoeren van sloopwerkzaamheden geldt dat veel grofvuil vrij zal komen. Een praktische manier om het grofvuil te verzamelen is door te kiezen voor een bouwafval container. Helemaal als je geen zin hebt om meerdere keren op en neer te rijden tussen jouw huis en de stortplaats is een container een goede manier om het afval te verzamelen. Het is mogelijk om een container te huren. Hierbij geldt dat je de kosten laag houdt door te kiezen voor het huren van een container enkel tijdens de tijdstippen waarop je aan het klussen bent. 

Formaat van de container

Indien je besluit om te kiezen voor een vuilcontainer van Puincontainershop is het van belang om een container van een geschikt formaat te huren. De kosten zullen hoger uitvallen bij het huren van een container van een groot formaat ten opzichte van een container van een klein formaat. Het is vervelend om te werken met een container die te klein is, maar een te grote container brengt onnodige kosten met zich mee. Denk dus goed na over het formaat dat je nodig hebt. 

Vergunning voor de bouwafval container

Je kunt niet zomaar een container op je eigen terrein plaatsen, denk hierbij aan de tuin of op de oprit. In zo’n geval is het van belang om een vergunning aan te vragen, wat je bij de gemeente kan doen. Hiermee voorkom je dat je een boete krijgt. Meestal geldt gelukkig dat je geen vergunning hoeft aan te vragen, toch is het van belang om dit van tevoren te controleren bij de gemeente waar jij woont. 

Informatie over het afval

Je kunt besluiten om al het afval in één container te gooien, hierbij houd je echter geen rekening met afval scheiden. Door hier wel voor te kiezen draag je bij aan een duurzame leefomgeving en bespaar je kosten voor je portemonnee. Om afval te scheiden is het van belang om per afvalsoort een container te huren. Dit levert tevens minder verwerkingskosten op. Bij het huren van een container is het belangrijk om te lezen welke afvalstroming hier terecht kan.