Solido Wonen
Image default
Woningen

Wat kan je met een plafond doen?

Een plafond is een belangrijk deel van de woning. Als je iets unieks in de woning wil hebben kun je dit doen door het plafond te bewerken. Voor het bewerken van een plafond heb je veel manieren om dit te doen. Sommige manieren zijn makkelijker uit te voeren dan andere. Hier vind je een aantal leuke manieren waarmee je een plafond kan bewerken.

 

Plafond laten verven

De makkelijkste manier om een plafond te bewerken is door deze simpelweg te verven. Voor het verven van een plafond heb je vrij weinig materiaal nodig en het is relatief snel gebeurd. Door een plafond te bewerken kun je een extra accentkleur aanbrengen aan de woning. De meeste plafonds van woningen zijn in een standaard witte kleur. Dit komt omdat het een erg neutrale kleur is die vrijwel overal bij past. Dit is handig wanneer je een woning wil doorverkopen. Vind je het belangrijk dat de woning door te verkopen is, dan kun je ervoor kiezen om het plafond in een andere neutrale kleur te verven zoals lichtgrijs of taupe. Vind je het vooral belangrijk dat jij het mooi zou vinden, dan kun je wat gewaagdere kleuren gebruiken. Het is wel een goed idee om het eerst te visualiseren om te kijken of het wel goed past bij de woning.

 

Maak gebruik van sierlijsten en ornamenten

Wanneer je een hoog plafond hebt, kan het een goed idee zijn om sierlijsten en ornamenten te gebruiken om het plafond te bewerken. Hiermee kan je de woning een chique uitstraling geven. Sierlijsten en ornamenten geven het plafond een extra diepte. Dit is ideaal voor zowel oudere woningen als nieuwbouw woningen. Sierlijsten en ornamenten worden vaak aan de randen van een plafond geplaatst. Het is natuurlijk ook mogelijk om iets moois in het midden van een plafond te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie plafond lamp omringen met een sierlijst.

 

Verlaagd plafond aanleggen

Wat ook heel mooi kan staan is een verlaagd plafond. Ook hiermee kun je wat extra diepte geven aan een plafond. Een verlaagd plafond geeft ook de ruimte om objecten en kabels in te verschuilen. Zo kun je hele mooie verlichting aanbrengen aan het plafond zonder de bekabeling en de lampen zelf te kunnen zien. Een verlaagd plafond staat erg mooi in moderne woningen. De mogelijkheden met een verlaagd plafond zijn eigenlijk eindeloos. Je kunt zelf de vorm, plaats en hoogte bepalen.