Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Kruipruimte isolatie kosten, waar moet ik op rekenen?

Met het isoleren van de kruipruimte in je huis leg je een mooi isolatie fundament. Hiermee voorkom je dat je voor niks stookt omdat vanuit de bodem van je huis kou en vocht omhoog trekken. Het ramen van de kruipruimte isolatie kosten is een opdracht waar nogal wat bij komt kijken. Veel is afhankelijk van het soort isolatie dat je kiest en de staat van de kruipruimte van je vloer. Een vochtige kruipruimte vraagt om een hele andere aanpak dan een droge kruipruimte. Daarnaast is de vraag hoe makkelijk begaanbaar de ruimte is en verder speelt het aantal vierkante meters dat geïsoleerd moet worden een rol. In dit artikel geven we je meer informatie over de mogelijkheden bij het isoleren van de kruipruimte.

Vraag een offerte op maat

Zoals we al aangeven is het inschatten van de kruipruimte isolatie kosten geen heel eenvoudige klus. Meestal geven bedrijven een vanaf prijs per vierkante meter op basis van het gebruikte isolatiemateriaal. De prijzen kunnen per bedrijf verschillen. Wil je zeker weten dat je een goede raming krijgt van de geschatte kosten? Vraag dan een expert om een offerte. Het isoleren van een kruipruimte is een specialistisch klusje waar de meeste doe – het – zelf klussers geen kaas van hebben gegeten. Daarbij ontvang je alleen subsidie als de isolatie door een erkend bedrijf is gedaan. De prijzen voor de isolatie lopen uiteen van 6,- per vierkante meter tot 38,- vierkante meter. 

Regel subsidie voor kruipruimte isolatie kosten

Zoals gezegd is het mogelijk om een gedeelte van de kruipruimte isolatie kosten terug te krijgen in de vorm van subsidie. Dat gaat om flinke bedragen. Het bedrag van de subsidie kan wel oplopen tot een derde van het totale bedrag dat je besteedt aan de isolatie van de bodem. Dat bedrag krijg je alleen als de werkzaamheden niet zelf uitvoert maar door een isolatiespecialist laat doen. Het voordeel van een bedrijf inschakelen is dat je daar dan ook de subsidieaanvraag kunt laten doen. Dat scheelt je een hoop formulieren invullen en uitzoekwerk. En je vergroot ook nog eens de kans dat de subsidie wordt toegekend. Een erkend bedrijf weet precies de weg in subsidieland en vraagt wekelijks meerdere subsidies aan. Ze kennen het klappen van de zweep en zorgen ervoor dat de subsidieaanvraag snel geregeld is.

Soorten kruipruimte isolatie

Bij kruipruimte isolatie kosten zijn er verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je isolatiechips gebruiken of isolatieparels en zelfs schelpenisolatie. De materialen werken allemaal even goed om een vochtprobleem op te lossen. Het verschil tussen de materialen zit hem in de isolatiewaarde. Hoe hoger de waarde hoe beter het is. Parels hebben de hoogste isolatiewaarde, schelpen hebben de laagste waarde. Bodems die kunnen verzakken omdat ze bijvoorbeeld op veengrond liggen kunnen het beste met lichtgewicht isolatiemateriaal gevuld worden. Dat zijn parels en chips. Laat je goed adviseren over het beste materiaal voor jouw bodem en ondergrond. Het is zonde als je niet alles eruit haal wat er in zit.