Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Dit moet je weten over betonreparaties

Het beton van je balkon moet gerepareerd worden. Het beton is mogelijk aan het rotten. Het is belangrijk om dit te laten repareren. Het is niet heel gevaarlijk maar uiteindelijk moet het wel gerepareerd worden. Hoe herken je rottend beton? Je kunt dit herkennen door scheuren die erin zitten of afbrokkelende stukjes. Wanneer dit het geval is zal dit de constructie verzwakken. Zoals eerder gezegd is het niet super gevaarlijk maar het is wel noodzakelijk dat je het laat maken voordat het gevaarlijk is geworden.

Hoe herken je het?

Er zijn verschillende manieren om te herkennen dat het tijd is voor een betonreparatie. Het kan zijn dat je afbrokkelende stukjes ziet of scheuren. Het eerste teken dat het beton toe is aan een reparatie is dat je donkere vlekken gaat zien rond de bewapening. De bewapening zijn de ijzeren draden die in het beton zijn verwerkt. Heb je scheurtjes of betonrot ontdekt in gevels en ben je woonachtig in de regio Rotterdam? Een veel voorkomende betonschade. Dan is het verstandig te zoeken naar gevelrenovatie Rotterdam.

De betonreparatie

Het is belang dat je het beton laat repareren voordat het gevaarlijk wordt. Het verschilt ook aan de plek of het noodzakelijk is om het beton nu te laten repareren of later. Wanneer de het beton wat gerepareerd moet worden op een belangrijk punt in de constructie zit is het noodzakelijk om dit direct te laten repareren. Hoe langer je wacht met de reparatie, hoe duurder het wordt. Dit komt omdat het beton verder afbreekt of verder rot. Dit resulteert is meer beton wat gerepareerd moet worden wat gelijk staat aan meer kosten.

 

De meest voorkomende betonreparaties

Een van de meest voorkomende betonreparaties is een balkon. Het is niet alleen de meest voorkomende maar een van de gevaarlijkste. Je wilt niet dat een balkon afbreekt op 10 verdiepingen hoog. Het is de bedoeling dat je veilig op je balkon kan staan. Dit is een veel voorkomende renovatie die in steden als Rotterdam uitgevoerd moet worden. Woon jij nou in Rotterdam en heb je schade in je balkon herkend? Wacht niet en zoek op: Balkon renovatie Rotterdam om een expert op dit gebied te vinden die je hierbij kan helpen. Daarnaast is een ander veel voorkomende betonreparatie het plafond. Op het plafond blijft vaak vocht van de regen hangen. Dit kan ervoor zorgen dat je plafond bijvoorbeeld gaat rotten. Een gaatje in een leiding kan dit ook veroorzaken. Heb je een woningeigenaar? Dan is deze verantwoordelijk voor controle en behandeling van de betonreparaties.