Solido Wonen
Image default
Woonkamer

Je eerste woning in Amersfoort kopen? Wij geven je een aantal tips!

Het is natuurlijk een spannende periode, wanneer je je eerste huis gaat kopen in Amersfoort. Gaat u eerst bezichtigen en dan een lenng aanvragen? Of berekend u eerst wat u kunt lenen en laat het bezichtigen nog even voor wat het is? Kunt u het financieel wel aan een huis kopen? Er zijn super veel punten waar u rekening mee moet houden, het is dan ook erg fijn voor u als u een aantal tips krijgt voor de aankoop van uw 1e huis!

 

Het berekenen van uw budget

De allereerste stap is het berekenen van uw budget, voordat u gaat rondkijken en bezichtigen is het erg aangeraden om eerst uw budget te berekenen. Zo voorkomt u wellicht teleurstellingen. Ook kunt u doelgericht zoeken op websites zoals Funda! U vindt in elke regio en stad tientallen huizen die te koop staan. Probeer zoveel als mogelijk rond te kijken en probeer elk huis waar u wellicht interesse in hebt op te slaan als favoriet, zo kunt u gemakkelijk het door u opgeslagen huis terugvinden. Ook kunt u een een kijkje nemen op de website Schoof Makelaardij; makelaar in Amersfoort en omstreken. Rabobank heeft een fijn en makkelijk te gebruiken tool, waar u uw budget gemakkelijk kunt berekenen!

Waar wilt u wonen?

Heeft u een fulltimebaan, dan is het fijn om niet langer dan een half uur aan werk/woon verkeer kwijt te zijn. Zoek een goede locatie uit, handig is het ook om rekening te houden met basisscholen en middelbare scholen. Misschien heeft u al een kind of is er een kind op komst, dan is het handig dat een basisschool niet verder dan 10 minuten lopen is. Het komt erop neer dat u goed moet kijken naar een perfecte locatie voor uw 1e huis!

Maak een wensenchecklist!

Een wensenchecklist is erg aan te rijden, want waar moet de woning voor u aan voldoen? Een ruime keuken, een nette moderne badkamer etc. Zorg ervoor dat u goed nadenkt over uw wensen. Niet alles kan voldoen aan uw wensen, maar een hele hoop wel! 

Een makelaar? Altijd handig!

Een makelaar is altijd handig, want een makelaar zorgt ervoor dat u het makkelijker hebt. Een makelaar ontzorgt u van veel papierwerk, u krijgt meer rust en u geniet meer van deze periode vol stress! Kies voor een makelaar met kwaliteit zoals Margitte Schoof makelaardij! Margitte Schoof is vooral reeel en persoonlijk, ze beheren tevens ook een uitstekend oog voor detail. U kunt hier gerust terecht bij het aankoopproces van uw 1e huis! Neem contact op via de website van Margitte Schoof!

 

https://www.schoofmakelaardij.nl/