Solido Wonen
Image default
Woonkamer

Een bamboe dekbed in huis halen? Hier rekening mee houden!

Wanneer u graag een nieuw dekbed wenst aan te schaffen spreekt het voor zich dat u een keuze kunt maken uit heel wat verschillende mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden. Een dekbed kan dan ook vervaardigd worden uit menig aantal verschillende materialen. Eén van de mogelijkheden waarover u beschikt is het aanschaffen van een bamboe dekbed. Zoals de naam reeds laat vermoeden zijn dergelijke dekbedden vervaardigd uit bamboe waardoor u kunt rekenen op een reeks van interessante voordelen. Overweegt u ook het kopen van een bamboe dekbed? Verdiep u dan beslist even in de informatie zoals hieronder aangegeven!

Een bamboe dekbed beschikt over een mooie kwaliteit

Bij het aanschaffen van een dekbed zult u uiteraard ook rekening willen houden met de kwaliteit waarover ze beschikt. Ook op dit vlak kan er worden vastgesteld dat u goed zit met een exemplaar van bamboe. In eerste instantie is het namelijk zo dat een dergelijk dekbed niet snel sporen van slijtage zal vertonen. Daarnaast kan er ook nog eens worden vastgesteld dat een dekbed welke is gemaakt van bamboe over een zeer mooie uitstraling beschikt. De combinatie van beide factoren zorgt ervoor dat u met een dergelijk dekbed ten allen tijde bent verzekerd van een werkelijk optimale levensduur.

Bamboe dekbedden beschikken over een scherpe prijs

Een tweede voordeel van een bamboe dekbed gaat schuil in de kostprijs die er aan verbonden is. Wanneer u alle verschillende kosten bij elkaar gaat optellen zult u kunnen vaststellen dat het aanschaffen van een nieuw bed in de praktijk wel eens gepaard kan gaan met behoorlijke kosten. Dit niet in het minst omdat er heel wat verschillende onderdelen zijn die moeten worden aangekocht. Niet alleen zult u een kwalitatieve matras moeten bestellen, dat geldt ook voor bijvoorbeeld het frame of de boxspring en wat ook te denken van een kwalitatief hoofdkussen? Gelukkig is het zo dat een bamboe dekbed er om bekend staat over een zeer scherp prijskaartje te beschikken. Zo kan de totale kostprijs van uw bed alvast worden gedrukt.

Lichter en luchtiger dan katoen

Tot slot is er uiteraard ook nog het slaapcomfort waar u op kunt rekenen bij een bamboe dekbed. Bij het kopen van een nieuw dekbed mocht er altijd stil worden gestaan bij het comfort dat u tijdens het slapen kunt ervaren. Veel mensen houden van het gevoel dat katoen weet te realiseren, maar prefereren uiteindelijk toch een bamboe dekbed. Voor dergelijke dekbedden geldt dan ook dat ze niet alleen lichter, maar ook luchtiger aanvoelen in vergelijking met katoen. Ook dit is voor velen ongetwijfeld een niet onbelangrijke reden om ervoor te kiezen om over te gaan tot het kopen van een bamboe dekbed.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Op zich is het zo dat u bij een bamboe dekbed slechts rekening dient te houden met één enkel nadeel. De vezel van bamboe staat er namelijk om bekend vrij dun en licht te zijn. Dit zorgt ervoor dat ze slechts over een (zeer) beperkte isolerende werking beschikt. Het gevolg daarvan? Dat een bamboe dekbed niet geschikt is voor mensen die snel koud hebben of liever meteen in een aangenaam warm bed duiken. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden.

 

Direct een nieuw dekbed kopen?