Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Welke technische snufjes bestaan er voor hekken?

Op steeds meer gebieden om ons heen zien we dat er technologische veranderingen gebeuren, alles wordt steeds automatischer en steeds beter gemaakt. Het is misschien niet een van de eerste dingen waar je aan denkt, maar ook op het gebied van hekken worden er ontwikkelingen gemaakt door middel van technische snufjes. Hieronder vertellen we je welke technische snufjes er bestaan voor hekken tot nu toe.

Slimme hekken

Als eerste heb je slimme hekken, deze hekken zijn ontzettend handig. Je kunt ze namelijk op afstand bedienen, heb jij bijvoorbeeld een babysitter die langskomt en je bent zelf niet thuis, dan kan je gemakkelijk vanaf je werk de poort open maken. Maar deze slimme hekken zijn nog een stuk slimmer dan dat, je hebt zelfs hekken die bepaalde voertuigen kan herkennen. Zo kan het hek voor het ene voertuig wel open gaan en de andere niet.

Automatische poorten

De automatische poorten zijn een stapje terug op het gebied van techniek vergeleken met de slimme hekken, maar dat maakt ze niet minder interresant. Je kan ze niet op afstand bedienen zoals de slimme hekken, maar je hebt wel nummerplaat herkenning. Zo zal een hek wel voor jouw auto open gaan, maar niet voor die van de buurman.

Beveiligingssystemen

Er zijn ook steeds meer hekken die een beveiligingssysteem hebben, zo heb je hekken dat als een auto zonder bevoegdheid bijvoorbeeld passeert, er een alarm af kan gaan. Ook heb je voor hekken speciale camera’s waardoor je kan zien wie er door je poort probeert te komen. Je hebt zelfs hekken die een bewegingssensor hebben ingebouwd, zodat hij ook personen die zonder voertuig komen kunnen detecteren. Mocht je toch een wat simpeler hek willen zonder al deze technologische snufjes, kijk dan eens op Hekkenwereld.nl.

Overal om ons heen worden er steeds meer technologische ontwikkelingen gemaakt, denk bijvoorbeeld aan alle slimme apparaten die je tegenwoordig in huis kan hebben. Maar er zijn ook technologische ontwikkelingen op het gebied van hekken, want er komen ook steeds betere hekken. Zo heb je slimme hekken, deze hekken kun je vanaf een afstand met je mobiele telefoon besturen. Ook kan dit slimme hek voertuigen herkennen. Als we een stapje naar beneden gaan op de technologische ladder, hebben we de automatische poorten. Deze werken vrijwel hetzelfde als de slimme poorten, alleen kun je deze niet op afstand besturen. Ook kun je nog beveiligingssystemen in je poort verwerken zoals een camera.