Solido Wonen
Image default
Badkamer en toilet

Kleine badkamer met inloopdouche

Als u een kleine badkamer heeft, dan kunt u hier vaak niet meer mee dan een douche te plaatsen. Toch hoeft het niet zo te zijn dat de badkamer er hierdoor niet mooi uit kan zien. Er is een groot aanbod van verschillende inloopdouches waar uit gekozen kan worden. Welke inloopdouche het beste in uw kleine badkamer past hangt natuurlijk af van uw eigen smaak, maar u kunt ook advies vragen als u het niet helemaal zeker weet! Dat advies is mogelijk middels een 3D badkamerontwerp waaruit blijkt welke voorkeuren u heeft en waar dus eigenlijk rekening mee gehouden dient te worden. In het geval van een inloopdouche in een kleine badkamer kan de douche bijvoorbeeld met een glazen wand of een betegelde wand van de badruimte worden afgescheiden. Een glazen wand is transparant terwijl bij een met wandtegels betegelde wand gemakkelijk meer maatwerk mogelijk is. Ook is het soms ook gewoon wenselijk om wat meer privacy te hebben in de douche.

Ruimtelijke look creëren

Een kleine badkamer ziet er al snel vol uit. Als u kiest voor een inloopdouche met glazen wand(en) kiest, dan zorgt het er voor dat het lijkt alsof er niet eens ruimte gebruikt is voor de douche. Het enige wat er in de badkamer staat is een glazen wand die er voor zorgt dat het water van de douche niet de hele badkamer nat maakt. Zo lijkt uw badkamer minder vol en kunt u op uw gemak uw ding doen in de badkamer. Transparantie is dan een belangrijk winstpunt in deze ruimte. Een afscheiding kan ook met een wand in dezelfde afwerking met wandtegels als de rest van de ruimte. Ook het verder doorzetten van de vloertegels is hierbij natuurlijk mogelijk. Een derde optie is een halfhoge betegelde wand met een afwerkin gin glas er boven op. Dit maakt de inloopdouche afscheiding half transparant en biedt mogelijkheden met het verbinden van andere constructies zoals bijvoorbeeld de ombouw van het inbouwreservoir en het een wandcloset.

Keuze voor een inloopdouche

In een kleine badkamer is het vaak aan te raden om een inloopdouche te installeren. Ten eerste zal een inloopdouche de badkamer er beter uit laten zien. Bekijk maar eens foto’s van kleine badkamers met inloopdouche. Zo’n inloopdouche zorgt voor een luxe uitstraling van de badkamer. Ten tweede heeft u met een inloopdouche nog genoeg ruimte om ander sanitair te installeren. Vaak wil men naast een douche ook een toilet en wasbak(ken) installeren. Met een inloopdouche heeft u hier genoeg ruimte voor en kunt u vaak nog een extra kastje kwijt ook! Gelukkig is er een ruim assortiment aan inloopdouches waar u een keuze uit kunt maken. Deze vindt u in verschillende prijsklassen, zodat er voor elk budget wel de juiste inloopdouche gevonden kan worden! Veel succes met de keuze van uw nieuwe inloopdouche.

 

http://www.sani-bouw.nl/badkamer-en-tegel-showroom/badkamers