Solido Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Naaktslakken in de tuin

Slakken zijn vervelende plagen die je planten opeten. Ze nestelen graag tussen het onkruid, dode planten en composthopen. Een manier om dit te verhelpen is het inzetten van aaltjes tegen slakken. Deze slakken zijn zeer invasief en zullen je tuin verpesten. Ze proberen meestal een plek te vinden om zich te beschermen tegen koude winters. Meestal verschijnen slakken na regenachtig weer of als je tuin vochtig en waterig is. Dit zijn de meest voorkomende terreinen en waar slakken door worden aangetrokken. Ze houden van tuinen met sla, kool, bonen, basilicum en andere verschillende groenten. Als ze eenmaal in je tuin staan, kan het best lastig zijn om ze eruit te krijgen. Maar er zijn tegenwoordig veel methoden om een ​​slakkenprobleem in je tuin op te lossen.

 

Hoe ontdoe je je van slakken

Er zijn meerdere oplossingen als je slakken in je tuin tegenkomt. Je kunt aas gebruiken zoals bierblikjes. Slakken worden aangetrokken door de geur van het bier. Als je de bierfles goed plaatst met de juiste val opstelling, worden de slakken gelokt en verdrinken ze in de val. Er zijn ook barrières en insectenwerende middelen die specifiek gericht zijn op slakken. Enkele opmerkelijke barrières en insectenwerende middelen die mensen gebruiken, zijn koperen barrières, grove stoffen zoals eierschalen en barrières van diatomeeënaarde. Het introduceren van roofdieren die slakken bestrijden is ook een zeer effectieve oplossing. Voorbeelden van deze roofdieren zijn kippen, kikkers, kevers, nematoden en vogels. Deze dieren en organismen kunnen en zullen slakken uit je tuin verwijderen. Je kunt een paar planten toevoegen die slakken kunnen weerstaan. Niet elke plant trekt slakken aan zoals salie, rozemarijn, lavendel, papaver en andere aromaten. Eenvoudige huishoudelijke artikelen zoals zout zijn ook geweldig tegen slakken. Hoewel zout slakken niet regelrecht doodt. Je moet het in combinatie met andere materialen gebruiken om het echt effectief te maken bij het volledig verwijderen van slakken.

 

Hoe voorkom je een toekomstige slakkeninvasie?

Er zijn geen permanente manieren om slakken uit je tuin te houden. Maar je kunt een paar stappen zetten om het voor slakken moeilijker te maken om bij je planten te komen. Probeer grind of een andere grove substantie toe te voegen waardoor slakken moeilijker kunnen kruipen. Een paar lagen houtsnippers, schors of grind kan het aantal slakken dat bij je planten probeert te komen aanzienlijk verminderen. Je kunt ook je bewaterings schema wijzigen. Als je je planten ’s ochtends water geeft, zullen slakken ’s nachts moeite hebben om zich in de grond te verplaatsen. Slakken zijn over het algemeen mobieler op natte grond en zijn ’s nachts erg actief. Dus als de grond ’s nachts droog is, zullen slakken minder mobiel zijn.