Solido Wonen
Image default
Dienstverlening

Chiropractie: gezondheidsvoordelen door lichaams uitlijning

Hebt u ooit rugpijn gehad of een blessure opgelopen bij het tillen van iets zwaars? Ongeveer 80% van de wereldbevolking heeft ooit een episode van rugpijn gehad of zal dat ooit krijgen. Daarom groeit de vraag naar chiropraxie meer en meer.

Chiropraxie is een door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkend beroep in de gezondheidszorg dat zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van neuro-musculoskeletale oorsprong, dat in de Verenigde Staten is opgericht en in meer dan 70 landen wordt erkend.

 

Belangrijkste oorzaken van rugpijn

Dagelijkse activiteiten, een verkeerde houding, trauma’s, een slechte houding tijdens het slapen en stress zijn enkele van de vele factoren die ertoe bijdragen dat onze gewrichten scheef groeien en dat hun bewegingsbereik wordt beperkt.

De scheefstand van de wervels veroorzaakt interferentie in de zenuwimpulsen die door het ruggenmerg en de zenuwen lopen, waardoor het evenwicht van het zenuwstelsel en de integriteit van de lichaamsfunctie en de gezondheid in het algemeen in gevaar worden gebracht.

 

Behandeling

De behandeling met de chiropractor Bennekom bestaat uit het lokaliseren en opnieuw uitlijnen van deze gewrichten, meestal door manuele aanpassingen of met instrumenten, waardoor de beweeglijkheid van de gewrichten toeneemt, de spierspanning en plaatselijke ontsteking afnemen, zodat de zenuwimpulsen op de juiste manier op hun bestemming aankomen. Chiropractie maakt geen gebruik van medicamenten of invasieve procedures.

Hoewel er meer nadruk wordt gelegd op de wervelkolom, een lichaamsdeel met meer gewrichten, kan elk gewricht een chiropractische behandeling ondergaan.

 

Indicaties voor behandeling met chiropraxie

  • Rugpijn (lumbaal, dorsaal, cervicaal);
  • Hernia;
  • Torticollis;
  • Spierspanning;
  • Hoofdpijn / migraine;
  • Afwijkingen in de wervelkolom (lordose, scoliose);
  • Slechte houding;
  • gevoelloosheid en tintelingen in armen en benen.

Mensen van alle leeftijden kunnen baat hebben bij de behandeling, van pasgeborenen tot zeer oude mensen. De chiropractor Bennekom past de behandeling aan elke patiënt aan met het gebruik van specifieke technieken voor elke leeftijd en aandoening.

In tegenstelling tot de conventionele geneeskunde, die zich richt op het behandelen van ziekte, benadrukt chiropractie het belang om eerst de gezondheid te bevorderen in een poging om het risico op pijn en ziekte te verminderen door te werken met preventie en het verbeteren van de prestaties van uw lichaam. Op deze manier kan de chiropractor Bennekom gezonde mensen helpen die conditie te behouden, en voor degenen die pijn hebben, biedt chiropractie een unieke en precieze manier om verlichting te bieden door direct op de bron van de pijn in te werken.